Prin aceasta tranzactie Google va intra pe piata de dispozitive fitness si ceasuri inteligente. Fitbit va fi cumparat de Alphabet, firma care detine Google. Aceasta tranzatie a fost anuntata de Fitbit oferta pe care a primit-o de la Alphabet fiind de 7,35 de dolari pe actiune in numerar. Dupa dezvaluirea acestei tranzactii actiunile Fitbit au inregistrat o crestere de peste 40%.

In momentul in care tranzactia va fi finalizata, e foarte probabil ca Fitbit sa fie integrata in divizia „Made by Google”. Acolo sunt deja telefoanele Pixel, tabletele Pixelbook, dar si laptopurile care ruleaza Chrome OS.

Inainte de aceasta achizitie, Fitbit a cumparat Vector Watch, un startup romanesc specializat in ceasuri inteligente cu autonomie mare. Intre timp, la Fitbit au ajuns sa lucreze circa 200 de romani.

In luna august, Fitbit a lansat un nou smartwatch, Versa 2, care include asistentul vocal Alexa, precum si posibilitatea de a face plati online si stocarea de muzica pe dispozitiv.

Vector Watch Luna review

Deocamdata, Google dezvolta sistemul de operare Wear OS, dar e foarte probabil sa renunte la idee. Fitbit vine atat cu functii de monitorizare a sanatatii si somnului, cat si cu optiuni de fitness. Iar sistemul de operare e ceva mai eficient.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here