Google Chrome a ajuns in vizorul autoritatilor americane din cauza unor practici anticompetitive. Vestile nu sunt foarte bune pentru gigantul american deoarece ar putea fi obligat sa vanda celebrul browser.
Cu toate ca are statut de subsidiara a corporatiei Alphabet, Google este un nume care are o o influenta colosala asupra industriei. Departamentul American de Justitie sustine ca ancheta are ca obiect practici monopoliste si de concurenta neloiala in piata de publicitate online. Daca acuzatiile se vor dovedi acest, autoritatile de peste ocean ar putea lua masuri drastice pentru a restrange influenta Google.
Google este acuzat ca le impune propriile reguli administratorilor de site-uri web
Browserul Chrome joaca un rol vital in ceea ce priveste impunerea serviciilor Google. Succesul mondial din randul utilizatorilor ii permite companiei sa impuna administratorilor de site-uri web orice reguli doreste, iar un refuz nu este acceptat sub nicio forma. Scopul final al Google este promovarea propriei platforme de publicitate.
Zvonurile din presa internationala noteaza ca Google va lupta cu toate armele pentru a evita vanzarea browser-ului Chrome. Aceasta tranzactie ar putea avea efecte distructive la nivelul industriei, avand in vedere ca majoritatea companiilor, aplicatiilor sau a furnizorilor de servicii sunt legate de acest browser intr-un fel sau altul.
Ramane de vazut cum se va derula si finaliza aceasta ancheta, iar daca Google va renunta la practicile de monopol in industria in care activeaza. Totusi, curiozitatea ne indeamna sa ne intrebam ce s-ar intampla daca Chrome ar fi vandut, cine l-ar putea cumpara, cum ar functiona, dar si cum s-ar descurca Google fara acest browser.