Google continua lupta cu poluarea si a anuntat ca amprenta sa de carbon este zero. Gigantul american a depus eforturi consistente pentru a elimina tot dioxidul de carbon pe care l-a generat in ultimii 22 de ani de activitate.

Planurile Google penru a desfasura o activitate nepoluanta

Din 2007 Googe a devenit neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon. Compania planuieste sa foloseasca numai energie curata pana in 2030 si va cauta metode precum:

  • combinarea energiei eoliene si solare;
  • stocarea electricitatii in baterii;
  • utilizarea accentuata a inteligentei artificiale pentru a optima consumul.

Mai mult decat atat, CEO-ul Google afirma ca toate aceste activitati vor genera aproximativ 12 000 de noi locuri de munca. Gigantul american doreste sa seteze noi standarde pentru sectorul tehnologic si a anuntat ca nu va vinde solutii bazate pe inteligenta artificiala catre companiile din industria petroliera sau a celor care se ocupa cu extragerea gazelor.

Apple si Microsoft urmeaza exemplul Google

Producatorul iPhone-urilor are in plan ca pana in anul 2030 sa nu mai puna umarul la poluarea atmosferei. In 2019, Apple a emis 25,1 milioane de tone metrice de dioxid de carbon in atmosfera. Nici Microsoft nu se lasa mai prejos si are in plan sa elimina din atmosfera tot dioxidul de carbon pe care l-a emis in cei peste 40 de ani de activitate.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here