Samsung Galaxy Fold, primul telefon cu ecran flexibil construit de sud-coreenii de la Samsung, va ajunge pe piata la un pret pe masura tehnologiei revolutionare, intre 1500-2000 de euro, anunta BGR. Smartphone-ul va debuta oficial in primul trimestru al acestui an, cel mai probabil in luna martie.

Noul smartphone Galaxy Fold sau Galaxy X, cum era cunoscut pana acum, a trecut deja de faza testelor, iar productia ar urma sa inceapa in februarie. Telefonul, despre care se stiu destul de putine lucruri la nivel oficial, va ajunge pe piata sub denumirea SM-F900F, mai intai in pietele europene si apoi in restul lumii.

Samsung a inregistrat deja marca Galaxy Fold in Turcia si exista semnale ca brandul a fost inregistrat si in alte tari. Sud-coreenii ar fi ales sa renunte la denumirea de Galaxy X pentru a se diferentia fata de generatiile Galaxy S10 si iPhone X.

Sud-coreenii si-au propus sa produca, in prima faza, cel putin 1 milion de telefoane, iar apoi sa extinda productia in functie de solicitari.
Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul va fi mult mai subtire decat cel prezentat in cadrul Conferintei Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse in lumina difuza care a insotit prezentarea. Display-ul Infinity Flex foloseste un mix de polimeri speciali care inlocuiesc sticla si care asigura flexibilitatea si durabilitatea ecranului.

Potrivit jurnalistilor de la Korea Times, in modul de telefon, Galaxy Fold va avea un ecran „Infinity Flex” de 4,58 inchi si o rezolutie de 1960×840 Pixeli, iar in cel de tableta, va include un display de 7,3 inchi, cu o ratie de 4.2:3, cu 420 ppi si o rezolutie de 2152 x 1356 Pixeli.

Samsung a anuntat ca lucreaza si la o noua platforma software care va pune in valoare posibilitatile oferite de ecranele flexibile.

Samsung Galaxy Fold va beneficia, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent si pe Galaxy S10, alaturi de 6-8 GB de RAM si un spatiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma sa includa slot microSD si sa beneficieze de incarcare wireless.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here