Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Cea mai buna variantă pentru a ne bucura de frumusețile unei țări este o excursie cu mașina. De la autostrăzi situate în zonele de coastă, până la trecători montane, șosele care străbat parcuri naționale și poduri spectaculoase, toate ne pot oferi o experiență de neuitat.

Am pregătit câteva recomandări pentru cei interesați cu adevărat de aventură:

Autostrada 1, Big Sur, California

Autostrada 1 urmărește linia de coastă a Pacificului, de la nord la sud, pe teritoriul statului California. Este apreciată în întreaga lumea pentru priveliștea incredibilă asupra plajelor de-a lungul coastei. Pe o distanță de circa 140 km, de la San Carpoforo Creek până la Carmel River, șoseaua îmbrățișează stâncile maiestuosului Big Sur, unde se află și mai multe parcuri naturale.

Atlantic Road, Norvegia

Atlantic Road a fost inaugurat la data de 7 iulie 1989, are o lungime totală de 8.3km și leagă orașele Kristiansund și Molde. Drumul este cu adevărat spectaculos, fiind construit că un adevărat puzzle, legând insulițe, viaducturi și poduri.

White Rim Road, Parcul National Canyonlands, Utah

White Rim Road se întinde pe o suprafață de 160 km și este mai ușor de parcurs cu mașini cu tracțiune pe 4 roți, fiind un teren destul de accidentat, pe suprafața canionului. Ținând cont de dificultatea terenului, este destul de complicat de străbătut în cazul în care plouă.

Soseaua Montana Tianmen, China

Șoseaua impresionantă care urcă pe muntele Tianmen, oferă pe o distanță de 11km priveliști incredibile asupra Parcului Național cu același nume. Privită de sus, dă impresia că ar fi un dragon care șerpuiește de-a lungul muntelui și tinde către vârful lui. La capătul ei, în vârful muntelui, se poate vizita o peșteră

Chapman’s Peak Drive, Cape Town, Africa de Sud

Chapman’s Peak Drive se întinde de-a lungul coastei Atlanticului, în partea de sud-vest a Africii de Sud. Șoseaua se întinde pe o lungime de 9 km și oferă o panoramă incredibilă de 180 grade, cu multe zone în care se poate opri și se poate admira peisajul.

Col de Turini, Franța

Col de Turini este o trecătoare montană din Alpii francezi și este cunoscută pentru faptul că a găzduit de-a lungul timpului Raliul Monte Carlo și de trei ori a fost inclusă în celebrul Tur al Franței.

Autostrada Karakoram, China/Pakistan

Autostrada Karakoram este șoseaua pavată situată la cea mai mare altitudine din întreaga lume. Ea leagă China și Pakistan, de-a lungul munților Karakoram, prin trecătoarea Khunjerab, la circa 4693 m înălțime. Pentru faptul că se află la o înălțime atât de mare și pentru condițiile dificile în care a fost construită, adesea este numită « a 8 a minume a lumii ».

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here