Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Cu toate că nu respectă foarte multe reguli de confidențialitate, Google Chrome continuă să fie foarte folosit la nivel global. Motorul de internet are o cotă de piață de 65% și aproximativ 2 miliarde de persoane îl folosesc în mod frecvent. Competitorul direct, Apple Safari, are o cotă de piață cu 20 de procente mai mică.

Persoanele cu experiență în reguli de securitate și confidențialitate nu recomandă utilizarea Google Chrome. Acesta este integrat în infrastructura de acumulare de date a celor de la Google, împreună cu Gmail iar faptul că domină piața, îi dă putere să stabilească noi standarde în ceea ce privește navigarea web. Astfel, Chrome este una dintre cele mai puternice unelte de acumulare de date a celor de la Google.

În prezent se desfășoară adevărate campanii de confidențialitate împotriva celor de la Google, pentru a aduce modificări în Chrome din acest punct de vedere. Google caută să implementeze un nou sistem în acest sens, numit FLoC, menit să apere dreptul la intimitate al celor care utilizează motorul de internet mai sus amintit.

Printre altele, Chrome poate colecta date precum locația, istoricul căutărilor pe internet, legând aceste date cu alte dispozitive și indivizi. Astfel, având toate aceste informații, Google poate, printr-un sistem detaliat, să conceapă un tablou al personalității utilizatorului, lucrurile care îl interesează, vulnerabilități și factori declanșatori.

Atunci când utilizatorul Google este sincronizat cu Chrome, informații legate de alte produse Google, inclusiv Gmail, pot și combinate pentru a crea un tablou complet. Datele din Chrome pot fi legate de istoricul geolocatiei din Google Maps, cu aplicațiile de pe telefonul smart, precum și cu orice produse achiziționate prin Google Pay.

Cei de la Google, afirmă că istoricul căutărilor este folosit strict pentru a preveni spam-urile sau fraudă, astfel, securitatea datelor și confidentialitatea sunt foarte importante pentru ei. De asemenea, reprezentanții companiei afirmă că utilizatorii pot controla în totalitate activitatea de pe internet și de asemenea informațiile care pot fi salvate, accesând meniul «Setări».

Cu toate că multe persoane folosesc și alte motoare de internet în paralel, în cazul în care anumite site-uri sau jocuri funcționează numai cu motorul Chrome, cu siguranță sunt reticenți în a folosi orice altceva.

Pentru cei hotărâți să folosească alte motoare, există alte opțiuni printre care Firefox, Brave și DuckDuckGo, care nu solicită atât de multe date, așa cum face Google.

Recomandari