Spre deosebire de predecesorii săi, Android 12 se pare că durează ceva mai mult să fie gata, însă pare că data lansării ar fi destul de aproape. Planurile celor de la Google sunt de a lansa versiunea de Android 12 a AOSP(Android Open Source Project) în data de 4 octombrie, anul acesta.

În cazul în care data lansării rămâne aceasta, există desigur așteptări și pentru lansarea Pixel 6. Google nu își poate lansa noile modele de telefoane fără Android 12, ceea ce înseamnă că este puțin probabil ca Pixel 6 să se lanseze înainte. Cu toate acestea, nu ar fi surprinzător dacă totul ar fi amânat către sfârșitul lunii octombrie.

Cei care nu folosesc Pixel, este posibil să fie nevoiți să aștepte chiar mai mult. În timp ce unii producători de telefoane sunt mai rapizi și lansează update-uri pentru Android în câteva săptămâni, în cazul altora, acest lucru poate dura chiar și câteva luni. De exemplu, Samsung a putut lansa Android 11 abia în decembrie 2020, la trei luni după ce Google a lansat această versiune de sistem de operare.

Cu toate că Google a depus ceva efort în acest sens, pentru a micșora perioada de așteptare, cum ar fi sistemul Project Treble, încă este complicat pentru companii să se adapteze la interfață nouă și în lansarea testelor.

Recomandari