Multi soferi presupun ca atunci cand masina lor are probleme de pornire, exista o problema cu bateria. Desi acest lucru ar putea fi o cauza, nu este singura posibilitate.
Bujiile vechi sau defecte ar putea fi vinovatul! La urma urmei, aceste mici bujii au un rol important in functionarea masinii tale in conditii optime.
Afla de ce este important sa iti mentii aceasta parte a masinii intr-o stare de functionare excelenta si cand este recomandat sa schimbi bujiile, in functie de semnele pe care masina ta ti le da:

1. Se aprinde indicatorul check-engine pe tabloul de bord
Bujiile uzate sau cablurile bujiilor pot declansa aprinderea indicatorului check-engine pe bord. In general, este mai bine sa inlocuiti preventiv bujiile asa cum este recomandat in specificatiile producatorului. Acest lucru va poate salva de reparatii costisitoare, intrucat condusul unei masini cu bujii defecte ar putea pune stres excesiv pe convertorul catalitic (dispozitivul de curatare a evacuarii motorului) al masinii tale.
Printre simptomele bujiei care se aprinde gresit se afla ralanti, puteri inegale la accelerare si cresterea emisiilor de evacuare.

2. Masina are probleme de pornire
Bujiile sunt una dintre cele mai importante componente ale masinii tale, deoarece acestea furnizeaza scanteia care alimenteaza motorul! Bujiile vechi sau uzate, au o dificultate mai mare in crearea scanteiei care alimenteaza motorul. Daca masina intampina probleme atunci cand incerci sa o pornesti, ar putea exista o problema cu bujiile sau cu cablurile acestora. Daca masina nu va porni deloc, atunci cel mai probabil bateria este de vina.

3. Alimentezi rezervorul masinii mai des
Daca bujiile sunt vechi sau uzate poate creste consumul de combustibil al vehiculului, deoarece acestea nu vor arde eficient combustibilul care intra in motor, ceea ce inseamna ca vei cheltui mai multi bani la benzinarie.

4. Motorul functioneaza in gol
In mod obisnuit motorul tau toarce ca un pisoi, dar opreste-ti muzica si asculta. Daca observi ca motorul scoate un zgomot puternic, bujiile ar putea fi de vina.

5. Masina nu mai accelereaza rapid
Daca observi ca masina nu raspunde la fel ca de obicei, in special atunci cand incerci sa accelerezi, aceasta ar putea fi o problema a bujiilor uzate. S-ar putea sa fie timpul sa le inlocuiesti – nimanui nu-i place sa conduca o masina lenesa, care consuma mult combustibil.
Din fericire, bujiile nu se uzeaza foarte repede. Poti sa le folosesti in jur de 120.000 de km, inainte de a le inlocui. Cu toate astea, daca observi oricare dintre simptomele mentionate, este timpul sa iti verifici bujiile si sa ti le achizitionezi la un pret corect de la Topautopiese.ro.
Nu uita!
Continuarea conducerii cu bujii uzate sau deteriorate poate provoca in cele din urma deteriorarea motorului, deci verifica bujiile la timp.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here