Inainte de a cumpara o masina noua sau second hand este indicat sa faci un test drive. In timp ce testezi masina este indicat sa privesti cu ochi critic toate aspectele ce tin de automobil precum directia, suspensia, pozitia la volan sau cum se comporta cand treci peste denivelari.

In cazul masinilor noi, un test drive dureaza cam 15-30 de minute. De asemenea, exista posibilitatea d ea obtine un test drive mai lung de 24 – 48 de ore in cazul in care chiar iti doresti sa cumperi masina.

Testarea unei masini noi

Daca masina este noua nu ai de ce sa iti bati capul cu eventualele defectiuni. Trebuie sa fii sigur ca automobilul respectiv raspunde optim nevoilor tale. Aici trebuie sa te concentezi pe modul de conducere, ce pachete de echipare sunt disponibile si impresia generala pe care o ai despre masina.

Fii atent la modul in care se comporta masina atunci cand trece peste o groapa sau o denivelare. In cazul in care ti se pare rigida, este important de stiut ca exista mai multe optiuni pentru suspensie. Cu toate ca nu este politicos, specialistii auto recomanda urcarea motorului in ture pana aproape de linia rosie pentru a vedea cat de zgomotos este.

Testarea unui masini second hand

Testarea unei masini second hand este un proces mult mai complex decat testarea uneia noua. Cumparatorul trebuie sa identifice si posibilele probleme sau defectiuni. Daca masina provine de la un dealer auto, automat a fost deja verificat inainte de a fi scoasa la vanzare. Cu alte cuvinte, starea tehnica ar trebuie sa fie buna. Arunca o privire la panourile de caroserie pentru a depista urme de reparatii sau lovituri ale jantelor.

Uita-te la kilometrajul masinii si vezi daca se potriveste cu varsta si starea tehnica in care se prezinta automobilul pe care intentionezi sa il cumperi. Pentru si mai multa siguranta poti verifica istoricul masinii la RAR. Este indicat sa apesi si sa rotesti toate butoanele pentru a te asigura ca sunt functionale. Verifica cursa pedalei de ambreiaj si de frana. Cursa trebuie sa fie progresiva. Motorul trebuie sa accelereze cu usurinta, fara zgomote neobisnuite.

Dupa test drive ramane sa iei decizia finala. Cel mai bine este sa iti notezi pe hartie avantajele si dezavantajele masinilor pe care le-ai testat. In acest fel, va fi mai usor sa iei o decizie corecta.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here