Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Nu este o noutate ca Microsoft Excel este printre cele mai folosite soft-uri in mediile de business. Toate companiile multinationale isi centralizeaza informatiile in astfel de fisiere, iar raportarea saptamanala a angajatilor are loc tot in Excel.

Pentru a genera numere aleatorii in Excel, exista o formula cat se poate de simpla. Tasteaza intr-o celula =rand() si apoi apasa Enter. Pe ecran va fi afisat un numar subunitar aleatoriu. Daca tragi de coltul celulei respective in sus, jos, stanga ori dreapta, numarul se va raspandi in intreaga sectiune.

Cum se amesteca 2 seturi de date

Ca sa amesteci 2 seturi de date trebuie sa introduci in tabelul o coloana noua, de preferat in extrema stanga pentru a nu influenta restul informatiilor. In prima celula tasteaza =rand(). Trage in jos de coltul celului unde ai tastat formula anterior mentionata pana la finalul celulelor in care ai diferite informatii introduse.

O coloana cu numere aleatorii va aparea in partea stanga a fisierului. Aceasta se poate folosi la sortare:

  • Cu un simplu clik selecteaza prima celula din partea stanga sus;
  • Acceseaza meniul Data;
  • Sortare ascendenta a valorilor;
  • Expand.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here