Excel este unul dintre cele mai folosite programe din pachetul Microsoft Office. Acesta dispune de cateva particularitati ciudate referitoare la modul de functionare, cum ar fi tastarea unui numar care incepe cu cifra zero.

Sa presupunem ca vrei sa faci o situatie cu numerele de telefon in Excel. Cel mai probabil te-ai confrunat cu fenoment aparent ciudat, chiar enervant. Sa luam un caz concret. Numarul de telefon tastat: 0721 234 567. Dupa ce apesi tasta Enter, cifra zero de la inceput dispare, iar numarul ramane sub forma 721 234 567. Acelasi lucru se intampla daca tastezi cifra 0 inaintea oricarui alt numar.

Adauga un semn in fata cifrei zero

Excel este un program de calcul tabelar. Avand in vedere ca nu exista numere care incep cu zero, aplicatia se bazeaza pe ideea ca un numar care incepe cu zero este tastat gresit. Ei bine, exista un mic truc cu ajutorul caruia poti pacali Excel-ul. Concret, inainte de orice numar care incepe cu zero, pune un apostrof. Revenind la speta de mai sus, numarul de telefon tastat va aparea sub aceasta forma: ‘0721 234 567. Dupa ce apesi Enter, va aparea un mesaj de eroare. Apasa pe Ignore Error.

Acest truc functioneaza mereu, dar este neplacut sa abordezi aceasta idee cand ai tabele foarte mari si complexe. Cea mai eficienta si sigura solutie este formatarea celulelor prin care vor gazdui text in loc de numere. Selecteaza coloana → meniul Home → sectiunea Format.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here