La fel ca orice alt sistem de operare modern, Android iti ofera o serie stufoasa de optiuni la care poti apela daca vrei sa-ti securizezi telefonul. Printre ele, se numara autentificarea faciala sau amprenta, dar si cateva solutii traditionale.
Securitatea datelor este mai importanta ca niciodata in cazul mobilelor moderne, mai ales daca ai in vedere volumul absurd de mare de date pe care le stocam in buzunar. Din acest motiv, ar fi bine sa intelegi foarte bine cum iti definesti un cod de securitate, cum il schimbi daca traiesti cu impresia ca ti l-a aflat cineva sau cum il dezactivezi complet. In teorie, nu este recomandabil sa nu ai nici un cod la telefon, indiferent cat ar fi de simplu, dar exista circumstante in care s-ar putea sa-l doresti dezactivat pentru un copil sau o persoana in varsta.
Pentru a modifica parametrii de securitate ai telefonului, trebuie sa intri la Setari. Dintre optiunile listate in fata ochilor, te intereseaza Securitate si locatie. In functie de versiunea de Android pe care o ai pe mobil, acest meniu s-ar putea sa aiba alte cuvinte in componenta, dar este important sa inceapa cu securitate pentru te duce unde ai nevoie.
Imediat, ar trebui sa te confrunti cu o serie de parametri meniti sa-ti restrictioneze accesul la telefon. Fa un tap pe Blocare ecran. Daca ai deja un cod PIN sau un model pe care trebuie sa-l desenezi pentru autentificare, vei fi nevoit sa le introduci acum. Dintre optiunile listate, Glisare, Model, PIN sau Parola, alege-o pe cea care te incanta. Eu am optat pentru PIN. Apasa pe Ok, tasteaza-ti noul cod PIN si confirma-l. Va intra in vigoare in timp real.
In situatia in care te-ai decis ca nu vrei sa-ti mai securizezi aparatul in niciun fel, din acelasi meniu de Securitate si locatie, fa un tap pe Blocare ecran. Autentifica-te si opteaza pentru fara. Confirma ca esti sigur de alegerea facut cu un click pe OK.