Google AdWords este un serviciu plătit de tip Pay-per-Click(PPC).

Prin această metodă de promovare, afiliaţii pot promova atât site-urile proprii cât şi să trimită vizitatori direct către site-urile advertiserilor*.

Plata prin sistemul Google AdWords este la click, ceea ce înseamnă că pentru fiecare vizită trimisă de către AdWords vei plăti o anumită sumă, pe care o vei licita, în sistem.
Asta înseamnă că obiectivul afiliatului ar trebui să fie ca valoarea comisioanelor aprobate în Profitshare să depășească valoarea promovării efectuate de către afiliat prin sistemele de tip PPC.

Puteți găsi aici un ghid despre cum se poate folosi, în general, Google AdWords.

Promovarea propriilor medii de promovare (website-uri) prin Google AdWords

Pentru a atrage un număr mai mare de vizitatori pe mediile de promovare unde incluzi linkuri de afiliere, o bună metodă de atragere imediată a utilizatorilor este folosirea sistemelor plătite de tipul Google AdWords.

Metoda de compunere a unui anunț de afiliere care direcționează către site-ul advertiserului

Orice promovare a advertiserilor, pentru a se putea corect atribui performanțele contului, este necesar ca vizitatorul în interacțiunea acestuia cu orice instrument de promovare să treacă prin linkul generat cu ajutorul platformei Profitshare, în generatorul de linkuri.

În anunțurile Google AdWords, la Destinația Finală se va plasa linkul final al advertiserului (cel de după redirectarea prin Profitshare) iar în tracking template se va plasa linkul de afiliere generat de către Platforma Profitshare.

*Unii advertiseri, precum eMAG, restricţionează promovarea de tip Pay-Per-Click. Înainte de a începe orice metodă de promovare de tip PPC, consultă Termenii şi Condiţiile Advertiserilor pe care doreşti să îi promovezi, pentru a verifica eventualele restricţii în vigoare.

Recomandari