Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Ceata este un fenomen care ingreuneaza semnificativ vizibilitatea si le da mari batai de cap soferilor. Nu are sens sa intram in detalii despre cum se formeaza ceata si vom expune 4 sfaturi pentru a conduce in siguranta pe timp de ceata.

1. Fa-te vazut de ceilalti soferi

Este important sa fii vizibil pentru ceilalti soferi din trafic. In functie de dotari, mare parte dintre masini sunt dotate cu lumini de ceata in fata, dar si in spate (optiune prezenta pe toate masinile). Proiectoarele de ceata trebuie sa fie aprinse impreuna cu faza scurta a farurilor. De asemenea este foarte important sa fii atent si sa ii observi si tu la randul tau pe ceilalti soferi.

2. Parbriz curat si stergatoare eficiente

Este vital ca parbrizul sa fie curat, iar stergatoarele sa isi faca treaba impecabil. Nu intarzia inlocuirea stergatoarelor atunci cand vezi ca nu mai sunt eficiente si ca lasa urme pe parbriz. Siguranta este mult mai importanta decat economia de bani.

3. Viteza sigura de deplasare

Cu cat ceata este mai deasa, cu atat ar fi indicat sa reduci mai mult viteza pentru a nu depasi limitele de siguranta. Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa mergi foarte incet deoarece masina ta poate deveni un obstacol in drum pentru ceilalti soferi. Cel mai bine si mai sigur este sa mergi in coloana si pastrezi o distanta de siguranta mare fata de masina din fata ta. In cazul in care drumul are o singura banda pe sens, evita depasirile sub orice forma.

4. Ai grija unde opresti

Nu opri niciodata masina pe sosea atunci cand este ceata. Cauta o satie peco, o parcare sau un drum lateral unde poti sa opresti in siguranta. O masina oprita pe marginea unui drum in conditii meteo nefavorabile si vizibilitate redusa constituie un real pericol.

Recomandari