Codurile QR reprezintă o metodă simplă de a trimite sau primi informații: un link pentru un website sau o aplicație, informații de contact, detaliile unui bilet de acces și multe altele. Cu toate acestea, codurile QR nu reprezintă un lucru de care să ne lovim în fiecare zi, astfel încât este posibil că unele persoane să nu știe cum să le le scaneze. Mai mult decât atât, modalitatea de scanare poate să fie diferită de la un telefon Android la altul.

În definitiv însă, orice fel de telefon Android folosiți, fie el un Samsung de generație nouă sau un OnePlus mai vechi, modalitatea de scanare a codurilor QR este una rapidă și la îndemâna oricui.

 Cum putem scana codurile QR folosind camera telefonului Android
Există foarte multe telefoane Android care permit scanarea codurilor QR folosind direct camera foto. Acest lucru este valabil pentru telefoanele care au instalat minim Android 9, lansat în 2018.

Pentru a scana un cod QR în acest mod, nu trebuie decât să deschideți camera foto și să o îndreptați timp de câteva secunde către cod, nefiind nevoie să faceți o fotografie. Imediat ar trebui să fiți direcționați către link-ul aferent. În cazul în care nu reușiți din prima, încercați să centrați cât mai bine codul QR și să vă asigurați că este vizibil, iar telefonul în poziție fixă. Trebuie de asemenea să aveți activate datele mobile. Unele telefoane Samsung vor avea nevoie de Bixby Vision instalat pentru a funcționa scanarea codului QR folosind camera foto. Pe de altă parte, sunt telefoane care trebuie să aibă activată opțiunea de scanare de coduri QR.

Cum putem scana codurile QR cu Google Lens pe Android
Google Assistant poate de asemenea să scaneze coduri QR folosind Google Lens, singura condiție fiind că telefonul să aibă instalat minim Android 8. Pentru a activa această opțiune, pur și simplu lansați Google Assistant și apoi apăsată iconița Google Lens. În continuare procedura este similară cu prima: se apropie Google Lens de QR code până când se generează link-ul. Apoi se dă click pe acesta și veți fi direcționați către site-ul dorit.

Cum putem scana codurile QR folosinf o aplicație
Dacă aveți un telefon cu o variantă mai veche de Android instalată, sau dacă nu vă descurcați pur și simplu cu una din variantele de mai jos, există aplicații care pot scana astfel de coduri.

Printre opțiuni se numără QR & Barcode Scanner și QR Code Reader and Scanner, majoritatea fiind și gratuite. Tot ce trebuie să faceți este să căutați în Play Store «scanner QR» și veți găși toate variantele disponibile. Dacă nu doriți una din aplicațiile de mai sus, este de preferat să vă orientați către o altă cotată cu un număr mare de stele. Procesul de scanare variază de la o aplicație la alta, însă din momentul în care ați deschis-o, ar trebui să scaneze automat codul QR către care aveți déjà îndreptată camera telefonului.

Recomandari