Animalele fac parte din viața multora dintre noi, sunt o companie bună și de multe ori ne pot alina suferințele. În același timp însă, ele pot murdări și pot purta diverși paraziți. Acesta nu trebuie să fie însă un impediment, deoarece există numeroase posibilități pentru a vă păstra atât casa cât și animalul preferat curate.
Cum scăpam de părul de animale
Dacă aveți un câine, o pisică sau un iepure, cu siguranță vă confruntați cu problema blăniței care cade. Ce putem face în această privință?
Achiziționați un aspirator puternic
Aspiratorul pe care îl dețineți trebuie să fie capabil să strângă tot părul din casă în mod eficient. Acesta ar trebui să aibă o putere mare, să fie potrivit pentru mai multe suprafețe și să nu se blocheze de la excesul de păr. De asemenea, trebuie să aibă un filtru ușor de golit și curățat. Nu în ultimul rând, încercați să găsiți un aspirator cât mai silențios, pentru a reduce gradul de stres al animalului.
Periați animalul în mod frecvent
Cu toate că periatul nu împiedică părul să mai cadă, poate să facă totuși diferența. Un periaj de calitate asigură și o blană sănătoasă a animalului.
Căutați produse profesionale pentru îndepărtarea părului
Achiziționați role și perii din cauciuc, utile pentru îndepărtarea părului de pe haine sau obiecte de mobilier tapițate.
Cum îndepărtăm petele de urină
Oricât de mult i-am învăța să nu își facă nevoile în casă, accidente clar se întâmplă. Aveți grijă ca orice pată de urină să fie îndepărtată rapid, pentru a elimina mirosurile neplăcute cât și pentru a evita ca animalul să revină în același loc. De foarte multe ori, acidul uric este destul de persistent. Pentru aceasta, ar trebui să vă achiziționați produse care conțin enzime pentru a neutraliza acest acid. Dacă sunteți îngrijorați că s-ar fi putut întâmpla accidente pe care nu le-ați observat, puteți achiziționa o lampă UV care le poate evidenția.
Curățați în mod frecvent așternutul animalelor
Fie că este vorba despre coșulețul în care doarme sau o colivie în cazul păsărilor, este esențial ca acestea să fie curate tot timpul. Cuștile murdare aduc un miros neplăcut în casă, disconform animalului și o sursă de bacterii pentru familie.
Dacă aveți o pisică ce folosește litiera, aceasta trebuie curățată în mod frecvent. Investiți în litiere care au adăugate soluții împotriva mirosurilor, sunt mai scumpe însă merită investiția. Reptilele și peștii sunt probabil cele mai curate dintre animale, însă și acvariul lor poate să prindă un miros neplăcut în timp. Păsările au un sistem imunitar foarte sensibil și se pot îmbolnăvi rapid dacă nu sunt îngrijite corect. Igiena corectă a cuștii în care stau este esențială. Bolurile pentru alimente și jucăriile trebuie de asemenea dezinfectate.
Achiziționați produse de curățat și odorizare potrivite
Aveți grijă să folosiți produse de curățat sigure pentru animal. Citiți etichetele și documentați-vă în avans. Nu folosiți produse puternice, cu sodă caustică sau înălbitori. Difuzoarele de uleiuri esențiale sunt foarte des întâlnite, însă anumite uleiuri sunt periculoase pentru animale