Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În ultimii ani am observat cu toții un avânt clar pe care l-au luat robotii smart, în special cei folosiți în gospodarii. Pe mici ecrane puteam vedea încă din anii ’60 roboti care lucrau cot la cot cu oamenii, în seria “Jetsons”. Este adevărat că nu se întâmplă în realitate întocmai ce am văzut în film, însă tehnologia avansează în mod evident și începem să înțelegem din ce în ce mai bine utilitatea acestor roboti în viața noastră de zi cu zi sau la locul de muncă.

Conform specialiștilor, până în anul 2024 cererea de roboți pentru uz casnic vă crește până la 39 milioane pe an. De asemenea, 79 milioane de case din întreaga lume vor utiliza roboti în activitățile de zi cu zi, afirmă specialiștii. Roboți precum Foldimate sau Roomba au devenit deja cunoscuți în lumea întreagă.

Acești roboti pot prelua din sarcinile noastre cum ar fi curățatul podelelor sau al piscinelor, tunsul ierbii, sau chiar pot avea sarcini de asistent personal în companii. Companiile în domeniu încearcă an de an să creeze roboti care să ne ușureze cât de mult posibil viața, iar avântul pe care l-au luat dispozitivele smart din casele tuturor, succesul roboților casnici este mai mult decât evident.

Roboți care se ocupă de curățarea podelelor
Cei de la Bosch au creat modelul Roxxter, construit astfel încât să funcționeze cu asistentul Alexa și se poate conecta cu multe alte dispozitive smart din casă, începând să aspire podeaua dintr-o simplă comandă. Robotul este echipat cu un sistem de navigare inteligent și poate curăța orice colț din casă, folosind camera încorporată și oferind posesorului facilitatea de a vedea în orice moment progresul făcut, de pe telefonul smart sau tabletă.

Roboți asistent personal
Cel mai cunoscut din acest domeniu este Aido, dezvoltat de cei de la InGen Dynamics. Acest robot este unul inteligent, interactiv și foarte mobil. Se poate juca cu copiii, îți poate aminti diverse lucruri pe care trebuie să le faci, te poate ajuta în treburile casnice și poate chiar rula filme sau muzică, având boxe și un proiector incluse în dotările standard. Există și alte modele care au apărut pe piață, dintre ele Alpha 2, Zenbo și Buddy.

Roboți care curăță piscina
Cel mai bun din această categorie este Dolphin Nautilus CC Plus, are cel mai mare preț dintre toate, însă are și cele mai mari performanțe de pe piață. Acest robot curăță fundul piscinei și pereții ei și funcționează ca un dispozitiv de curățare independent, neavand nevoie de alte echipamente pentru a-și face treaba. Robotul poate curăța piscine de până la 15 metri lungime și poate curăța toată piscina în maxim 2 ore. Nautilus CC poate fi programat să curețe piscina, fiind opțiunea ideală pentru cei care nu doresc să facă acest lucru manual.

Roboți care pot tunde gazonul
WORX Landroid este un astfel de dispozitiv care poate tunde iarba pe o suprafață de circa 1000mp. Robotul este destul de compact pentru a încăpea în zone mai înguste din gradină. De asemenea, dispozitivul este proiectat să ocoloeasca obstacole cum ar fi mobilierul de gradină sau plante.

Recomandari