Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

În articolul de față ne-am propus să demonstrăm că, fară a fi un barista, cea mai bună cafea pe care ai gustat-o, este cea pe care ți-o pregătești singur acasă. Tot ce trebuie să faci este să îți alegi un espressor potrivit pentru tine.

Înainte de a alege aparatul, iată 5 întrebări cheie la care trebuie să găsești răspunsul:

  1. Care este bugetul alocat pentru un astfel de aparat?
  2. Ce fel de cafea îți place să bei? Cappucino, latte, espresso sau americano?
  3. Câte cafele vrei să pregătești în același timp?
  4. Ce spațiu ai disponibil în bucătărie pentru a instala aparatul?
  5. Vrei ca aparatul să și râșnească boabele de cafea?

Pentru cele 5 întrebări, iată mai jos și elementele cheie de care trebuie să țineți cont:

Bugetul
De obicei, oamenii entuziasmați să își cumpere un espressor fac aceeași greșeală: alocă un buget mai mare pentru o râșnită și mult mai puțin pentru aparatul propriu-zis, care de cele mai multe ori atrage prin design, însă nu trebuie să uităm de utilitatea lui. Astfel, recomandăm ca numai 40% din bugetul total să fie alocat pentru aparatul de râșnit și restul pentru cel care prepară cafeaua.

Tipuri de cafea
Este foarte important să achiziționam un aparat care pregătește cafeaua care ne place cel mai mult, astfel încât diminețile noastre să fie unele aromate și relaxate. Pentru cei care preferă o cafea cu mult lapte, este indicat să achiziționeze un aparat cu 2 boilere. Pentru cei care preferă espresso sau Americano, espressorul cu un singur boiler este suficient.

Câte cafele pregătești într-o zi
Cât de des intenționezi să folosești aparatul? Pregătești o singură ceașcă de cafea dimineața sau vei pregăti mai multe durata întregii zile? Dacă intenționezi să pregătești mai multe cafele pe zi și majoritatea chiar în același timp, atunci cel mai potrivit aparat este unul cu boiler dublu cu o capacitate mare.

Spațiul alocat
Este important să măsurăm cu exactitate locul în care intenționam să amplasăm aparatul espresso. Blatul de la bucătărie este suficient de spațios? De asemenea, trebuie să ținem cont și de faptul că trebuie să existe spațiu pentru a putea alimenta cu apă și cafea aparatul, deci trebuie să avem în vedere și spațiul dintre el și eventualele corpuri de mobilă suspendate. De asemenea, dacă intenționăm ca pe viitor să conectăm aparatul direct la sursă de apă, este ideal ca amplasarea lui să fie cât mai aproape de aceasta.

Aparatul de râșnit cafeaua
Nu trebuie niciodată să ne întrebăm: ce aparat de râșnit boabele se potrivește cu espressorul pe care mi-l doresc. Acesta se alege în funcție de cafeaua pe care vrem să o pregătim, nu trebuie neapărat să fie de aceeași marcă, ci important este ca procesul de râșnire să fie unul potrivit pentru gusturile noastre.

Vezi si

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here