Periuțele electrice pentru dinți ajută să ne menținem dinții și gingiile sănătoase. Având atât de multe variante de periuțe disponibile, la prețuri mai mari sau mai mici, este destul de greu să decidem pe care să o cumpărăm. Cu siguranță un preț mai mare nu înseamnă neapărat că acea periuță ne curăță mult mai bine dinții. Cu toate acestea, care sunt beneficiile unei periuțe pentru care plătim mai mult?

 • Mai multe variante de periaj și capete pentru periuță – oferind astfel un periaj adaptat pentru fiecare. Exista periuțe speciale pentru persoanele cu dinți sensibili sau pentru cei care poartă aparat dentar.
 • Funcții smart – vă puteți conecta periuța de dinți la telefonul smart, astfel încât să vedeți în timp real cum puteți avea cele mai bune rezultate la periaj.
 • Accesorii – cutii pentru voiaj și incarcatoare.

Ce tip de periuță electrica ar trebui să alegem?

 • Periuțe rotative – au niște peri care se rotesc. Perii pot fi aranjați într-un cerc rotativ. Periuțele rotative sunt de obicei varianta cea mai ieftină.
 • Periuțe rotative care au și mișcări oscilatorii – aceste periuțe au capătul mic și rotund și sunt cele mai populare dintre periuțele electrice. Capătul periuței are mișcări oscilatorii și rotative în jurul dinților, îndepărtând eficient placa dentară
 • Periuțe cu mișcări pulsatorii – acestea sunt foarte utile pentru dislocarea depunerilor de placă
 • Periuțe cu mișcări contra-oscilatorii – perii acestor periuțe se mișcă în direcții opuse în același timp
 • Periuțe cu capăt dublu – o parte se rotește iar cealaltă se mișcă numai dintr-o parte într-alta
 • Periuțe sonice și ultrasonice – acestea periuțe vibrează la anumite viteze și intensități, astfel încât să îndepărteze placa în mod eficient. Acest tip de periuțe electrice este ceva mai scump.

Cât durează bateria unei periuțe electrice?

În medie, bateria unei periuțe de dinți durează circa 184 de minute, respectiv 6 săptămâni jumătate de spălat de două ori pe zi. Exista însă și periuțe care durează mult mai puțin, până la 16 utilizări. Astfel, înainte de a vă achiziționa o periuță electrică, este bine să vă gândiți cât de des sunteți dispuși să o încărcați.

Cât de des trebuie să înlocuim capătul periuței?

În principiu acesta trebuie înlocuit atunci când perii sunt uzați. Capetele de schimb sunt destul de costisitoare și în general este mult mai convenabil să cumpărați un set.

La ce detalii trebuie să fim atenți atunci când cumpărăm o periuță de dinți electrică?

Modelele de bază includ un capăt standard și un program de curățare.

La ce trebuie totuși să fim atenți atunci când cumpărăm o periuță electrică?

 • Cronometru de periaj – vă asigură că veți peria dinții continuu, timp de 2 minute, timp recomandat de către medicii dentiști pentru curățarea dinților. Unele periuțe chiar sunt programate să funcționeze pentru 2 minute, astfel încât nu trebuie să aveți mereu un cronometru alături. Altele pot scoate un anumit sunet sau vibrează la expirarea celor 2 minute
 • Senzorii de presiune – atunci când apăsați prea tare asupra dinților, îi puteți afecta. Senzorii de presiune vă atenționează atunci când apăsați prea tare, printr-un sunet.
 • Mânere confortabile – cele mai bune periuțe electrice au mânere confortabile, care atenuează vibrațiile atunci când le folosiți.

Recomandari