Canicula din zilele toride de vara ne determina sa suportam temperaturi ridicate in interiorul locuintelor. Este bine de retinut ca iti poti racori locuinta si fara instalarea unui aparat de aer conditionat.

Evita sa deschizi geamurile ziua

Vara, temperatura scade catre orele tarzii din noapte. Un pont util este sa iti aerisesti locuinta pe timpul noptii. Daca nu te deranjeaza curentii de aer, poti lasa geamurile deschise pe toata durata noptii. Nu uita sa iti montezi plase la geamuri pentru a nu intra insectele.

Acopera ferestrele

Cel mai ridicat nivel de temperatura din casa este inregsitrat ziua, mai ales daca razele soarelui stau bat toata ziua in ferestrele tale. Sunt mai multe solutii pentru a umbri ferestrele, cea mai intalnita fiind draperiile. Exista si solutii mult mai ieftine decat draperiile. Poti acoperi cu folie de aluminiu o mare partre dintre ferestre, iar in acest fel te vei bucura de umbra si racoare.

Foloseste un ventilator

Ventilatorul este un dispozitiv nelipsit din caselor oamenilor vara, mai ales daca nu suporta aerul conditionat, dar nici caldura. Poti sa asezi un bol cu cuburi de gheata in fata ventilatorului, iar curentii de aer vor racori rapid incaperea unde este montat.

Plante in balcon

Pe langa rolul decorativ, plantele ajuta la formarea unei bariere impotriva razelor solare. Le poti aseza in balcon si poti opta pentru specii de plante agatatoare care sa atarne pe suprafata geamurilor sau chiar arbusti. Alege plantele in functie de orientarea balconului pentru a nu intampina probleme cu ele ulterior.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here