Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

O vorba veche spune ca iarna nu-i ca vara, iar unii soferi au resimtit din plin acest lucru. Suntem obisnuiti ca iarna sa ne ia prin surprindere, dar totusi, este foarte important sa ne pregatim masina pentru anotimpul rece.

Iata ce sa verifici la masina pentru a fi pregatit pentru iarna.

1. Lumini

Farurile trebuie sa functioneze optim si sa fie corect reglate. Daca sunt reglate necorespunzator fie ii vei orbi pe soferii care vin din contrasens, fie drumul tau nu va fi luminat eficient. Verifica ca sticla farurilor sa fie curata, iar in caz de praf si mizeri, pune mana si curate-le!

2. Anvelope

Sunt vitale pentru a rula in conditii de siguranta la temperaturi scazute pe un carosabil acoperit cu zapada, apa sau gheata. Anvelopele de iarna sau mixte sunt obligatorii. In cazul in care zapada se lasa asteptata, temperaturile scazute se instaleaza din plin. Chiar si asa, se recomanda folosirea anvelopelor de iarna deoarece asigura o aderenta superioara in conditii de ger.

3. Franele

Sistemul de franare este vital si trebuie sa fie perfect functional. In acest sens este indicat sa verificat discurile si placutele de frana, dar si nivelul lichidului de frana. Un nivel scazut al acestuia se poate reflecta intr-o problema grava la sistemul de franare. Nu uitati ca distanta de franare creste atunci cand carosabilul este acoperit cu apa, zapada sau polei.

4. Antigel

In situatia in care antigelul nu asigura o protectie destul de mare la ingheta, lichidul de racire din motor va ingheta, iar acest lucru poate afecta destul de serios motorul masinii. Orice sofer poate verifica antigelul cu ajutorul unui accesoriu pe care il cumperi de la magazinele de piese auto. Temperatura indicata ar trebuie sa fie undev ain jurul valorii de -20 de grade. Daca este mai mare, este nevoie de antigel proaspat.

5. Bateria

Nu este o surpriza ca frigul poate afecta bateriile masinilor. In zilele si noptile extrem de geroase, unii soferi isi adapostesc bateriile in case pentru a le feri de inghet. O baterie care are o tensiune scazuta la borne sub 12,5 V ar trebui incarcata cu un redresor in cel mai scurt timp.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here