Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Sintagma „incarcare cu energie verde/ energie curata” ne duce cu gandul la masinile electrice. Ei bine, acest concept se va aplica si telefoanelor produse de Apple. Producatorul american a lansat de curand iOS 16, dar este bine de stiut ca unele functii vor ajunge cu intarziere la utilizatori.

In ultimii ani, Apple a pus accent pe reducerea amprentei de carbon atat in procesul de fabricatie al dispozitivelor, cat si in cel de distributie. Incarcarea iPhone-urilor cu energie curata este o functie care va permite incarcarea bateriei doar cu energie din surse regenerabile. Aceasta functie este destinata doar utilizatorilor din Statele Unite ale Americii, dar chiar si americanii mai au de asteptat pana o vor putea folosi.

Cum functioneaza incarcarea cu energie curata?

Functia se numeste „Clean Energy Charging”, iar pentru extindere fiecare tara trebuie sa puna la punct un program foarte bine stabilit referitor la incarcarea curata. Modul de functionare este destul de simplu si logic. Utilizatorul porneste functia si lasa telefonul peste noapte la incarcat. Bateria acestuia se va alimenta cu energie doar in intervalele orare in care este folosit preponderent curent electric din surse nepoluante si regenerabile. Cu alte cuvinte, amprenta de carbon a utilizatorilor de iPhone-uri din Statele Unite ale Americii va scadea.

iOS 16, o versiune cu multe functii lipsa

Prima versiune oficiala de iOS 16 nu ofera si functia „Clean Energy Charging”. La ora actuala nu se stie exact cand functia  va fi disponibila, insa zvonurile din mediul online noteaza ca ar ajunge la utilizatori in luna octombrie, o data cu lansarea versiunii iOS 16.1.

Din aceasta versiune a software-ului produs de Apple lipsesc mai multe functii cum ar fi:

  • posibilitatea realizarii unei colectii de fotografii la comun cu membrii familiei prin Shared Photo Library
  • comunicarea prin satelit va ajunge pe iPhone 14 abia spre sfarsitul anului;
  • Live Activities;
  • Game Center SharePlay;
  • aplicatia Freeform.

Tie cum ti se pare iOS 16? Ai folosi functia Clean Energy Charging daca ar fi disponibila in Romania?

Recomandari