Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

In Bucuresti, din 2020, masinile non-euro si pana la euro 4, vor intra la taxare. Dar exista o speranta direct din Germania.

In Germania, a inceput sa fie promovat un dispozitiv care ar reduce emisiile cu 94%. Astfel, masinile euro 4 si euro 5 ar putea trece drept euro 6 doar cu aceasta reducere. Astfel, taxele ca cea din Bucuresti ar fi evitate.

Sistemul din Germania se numeste BNOx, iar grupul Baumot il propune ca o solutie de modernizare care reduce emisia de oxizi de azot a motoarelor diesel cu mai mult de 90%. Astfel, masina poate trece, in teste, drept un euro 6. Chiar daca e doar euro 4.

Cat de realista e folosirea unui astfel de sistem pentru motoare diesel.

Pe un sistem Selective Catalytic Reduction (SCR standard), conversia oxizilor are loc la temperaturi de evacuare de peste 220 °C. Acest sistem din Germania pentru motoare diesel educe emisia de oxizi de azot la o temperatura inferioara de functionare – 150 °C. Totodata, asta ar functiona in conditii normale de folosire, adica in trafic.

E important ca masina sa treaca testul in conditii normale, deoarece testarea va fi facuta in viitor in conditii normale de folosire. Iar intr-un asa scenariu, pe motoare diesel, temperaturile gazelor de evacuare sunt semnificativ mai mici decat in ​​cazul metodelor anterioare de testare.

Mai trebuie retinut insa ca BNOx nu permite trecerea de la euro 2 sau 3, deoarece echivaleaza doar SCR. Astfel, la alte capitole, ar putea fi probleme.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here