Primaria Capitalei a modificat proiectul privind instituirea vinietei pentru calitatea aerului in Bucuresti. Proprietarii masinilor cu norma de poluare sub Euro 5 vor trebui sa plateasca vinieta pentru a putea circula in Bucuresti in Zona de Actiune (centrul capitalei), iar masinile non Euro, Euro 1 si Euro 2 vor fi complet interzise in aceasta zona.

Exceptie de la aceasta regula vor face masinile institutiilor publice, cele special adaptate pentru persoanele cu dizabilitati, destinate transmisiunilor radio si tv, cele utilizate la interventiile la caile de comunicatii si retelele edilitare si cele istorice.

In momentul de fata proiectul este pus in dezbatere publica pe site-ul Primariei Bucuresti urmand a fi dezbatut in data de 24 octombrie in sedinta Consiliului General al Capitalei.

Zona de actiune, adica zona in care masinile sub Euro 5 vor putea circula doar cu vinita este:

P-ta Victoriei — bd.Iancu de Hunedoara — Sos.Stefan cel Mare — str.Po1ona — str.Mihai Eminescu — str.Traian — bd.Nerva Traian — bd. Gheorghe Sincai — str.Laniiriei — Calea Serban Voda — bd. Marasesti — str. Mitropolit Nifon — bd. Libertiitii — Calea 13 Septembrie — sos.Pandurilor — sos.Cotroceni — spl. Independentei — str.Stirbei Voda – str.Berzei — str.Buzesti — piata Victoriei.

Tarifele pentru obtinerea vinietei de acces si circulatie pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone in Municipiul Bucuresti sunt:

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here