Mulți dintre noi ne-am aflat în situația în care ne-am parfumat înainte de a ieși din casă și în câteva momente parcă a dispărut cu desăvârșire aroma plăcută cu care ne învăluisem. Aceasta în condițiile în care alți oameni din jur par să păstreze mirosul frumos al parfumului timp de câteva ore.
Cu ce greșim atunci când ne parfumăm?
Pentru mulți dintre noi poate fi surprinzător faptul că modul în care ne dăm cu parfum influențează durata mirosului plăcut. De exemplu: dacă pulverizam în aer și ne așezăm în zona în care am făcut acest lucru, este total greșit. Parfumul trebuie aplicat direct pe piele și nu trebuie să lăsăm moleculele să se împrăștie în aer.
De asemenea, dacă ne aplicăm parfum pe încheietura mâinii și apoi frecăm cele două încheieturi una de cealaltă, este la fel de greșit. Conform specialiștilor, acest obicei nu face altceva decât să reducă din durata parfumului. Explicația este una simplă: procesul fiind unul de fricțiune, presupune emanarea de căldură. Vaporii de parfum se evaporă mult mai repede de pe piele la căldură.
Cum ar trebui să aplicăm în mod corect parfumul?
În loc să frecăm încheieturile, mai bine este să lăsăm parfumul să se usuce în mod natural. Parfumul aderă mult mai bine la ulei. Astfel, puteți folosi un ulei pentru corp sau o loțiune cu un miros similar parfumului. Acestea ajută ca parfumul să elibereze uleiurile volatile. Specialiștii recomandă să aplicăm parfumul pe zonele corpului cu puls, la încheietură, după ureche, în interiorul cotului și al genunchiului. La fel de bine puteți pulveriza direct pe hainele pe care le purtați, pe eșarfă de exemplu.
Contează parfumul pe care îl alegem?
Da, este posibil să nu folosiți parfumul potrivit pentru pielea voastră. Pielea emană și ea în mod natural uleiuri și acestea permit o absorbrie mai bună sau mai puțin bună a parfumului.
O apă de toaletă de exemplu conține circa 8-10% parfum, deci poate dura câteva ore. Apa de parfum pe de altă parte conține 10-20% parfum, motiv pentru care va dura minim 4 ore.
Ce putem face dacă parfumul nu persistă?
În unele situații, devenim imuni la mirosul propriului parfum. Dacă folosim aceeași aromă pentru o perioadă îndelungată, ne obișnuim cu ea și pur și simplu nu o mai simțim. Cei din jurul nostru însă vor percepe mirosul exact așa cum trebuie.
Puteți încerca să schimbați parfumul. La fel de bine puteți ieși câteva minute la aer. Aceasta ajută căile respiratorii să funcționeze la cote maxime.