Criza sanitara a schimbat preferintele in materie de locuinte ale romanilor. Cu alte cuvinte, in ultimele 3 luni cererea pentru case a crescut cu aproape 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

”Starea de urgenta, respectiv izolarea sociala, a reprezentat factorul declansator al acestor schimbari, iar potrivit informatiilor noastre tendinta se va mentine. Avand in vedere evolutia pandemiei si amenintarea unei noi situatii de lockdown, dar si accesul facil la creditare, consideram ca cererea pentru case atat urbane, cat si limitrofe marilor orase, va fi in crestere si in perioada următoare”, a declarat Răzvan Cuc, Preşedinte RE/MAX România.

Apartamentele cu terase mari sau gradini, la mare cautare

Cele mai multe cereri au fost inregistrate in marile orase ale tarii unde piata imobiliara este puternic dezvoltata. Primele 3 orase cu cerere record sunt Bucuresti, Cluj si Brasov. Viitorii proprietari o serie de criterii dupa care isi aleg noua locuinta, acestea fiind: suprafata construita, suprafata terenului, locatia si pretul. Specialistii imobiliari au constatat ca interesul romanilor pentru apartamente cu suprafete mai mari, mai ales pentru cele care dispun de terase sau gradini.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here