Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

In viata sunt momente cand ajungem la capat de linie. Acest lucru nu este valabil doar pentru oameni, trenuri si autobuze, ci si pentru dispozitive. Dupa 30 de ani de utilizare, Intel a anuntat ca renunta la procesoarele Celeron si Pentium.

Celeron era o varianta modesta si era folosita pentru modele de buget. In schimb, Pentium era cipul folosit pentru modelel de baza. Ambele vor fi inlocuite de un cip generic: Intel Processor.

Schimbari mari din 2023

Computerele cu performante slabe vor integra noul cip, Intel Processor. Acestea vor aparea din 2023 si vor separa laptop-urile de buget de cele mai performante. Device-urile cu procesoare puternice vor purta brand-urile Core, Evo si vPro. Cele mai multe vor purta Core, iar Evo va fi folosit pentru laptop-urile ultraportabile. vPro aduce optiuni avansate de securitate si este destinat pentru utilizatorii din mediul corporate.

„Fie pentru munca, fie pentru joaca, importanta PC-ului a devenit mai evidenta pe masura ce ritmul alert al dezvoltarii tehnologice continua sa modeleze lumea. Intel se angajeaza sa stimuleze inovatia in beneficiul utilizatorilor, iar familiile noastre de procesoare entry-level au fost esentiale pentru ridicarea standardului PC-urilor in toate categoriile de preț. Noua marca Intel Processor va simplifica ofertele noastre, astfel incat utilizatorii sa se poata concentra pe alegerea procesorului potrivit pentru nevoile lor.”, a declarat Josh Newman, Intel Vice Presedinte, Manager general interimar al Mobile Client Platforms.

Pentium versus Celeron

Celeron nu are Turbo, aceasta fiind diferenta dintre cele 2 cipuri. Intel a renuntat sa foloseasca tehnologie Atom in zona device-urilor entry level. La inceputul anilor 2000, Pentium III si Pentium IV erau cele mai cautate procesoare de iubitorii de jocuri precum Starcraft, Red Alert, Wolfenstein sau Bloodrayne.

O privire spre trecut

1993 este anul in care Intel a lansat primele procesoare Pentium. Varianta Celeron a aparut abia in 1998 si era bazata pe design-ul Pentium II. Acestea nu vor mai reveni in atentia publicului din motive cat se poate de clare: asocierea cu performante scazute. In ultimii ani, Celeron si Pentium au fost integrate in Chromebook, mai putin pretentioase comparativ cu PC-urile care ruleaza Windows.

Cu ce procesor a fost echipat primul tau computer?

Recomandari