Înconjurate de peisaje de o frumusețe ireală și de orașe pitorești, lacurile din Italia sunt unele dintre cele mai importante atracții turistice. De la liniștitul Garda, la romanticul Como și până la impunătorul Maggiore, fiecare în parte merită descoperit și admirat. Niciun tur al Italiei nu ar fi cu adevărat complet fără frumusețea Lacului Garda, fără decorul calm al Lacului Maggiore sau fără șarmul Lacului Como.

Lacul Garda a atras turiști de secole întregi. Cei pasionați de drumeții, de înot sau diverse sporturi nautice, sau pur și simplu cei ce doresc să admire frumusețea naturii, se îndrăgostesc iremediabil de acest lac. Aerul curat de munte, albastrul apei și satele pitorești crează un loc de vis în care cu siguranță veți dori să vă petreceți vacanța.

Acoperind o suprafață de circa 13 000 mp și având o linie de coastă de circa 230 km, malurile de nord și de sud ale lacului sunt destul de diferite. Țărmul de nord este mai dramatic, montan, sălbatic, atrăgând turiști pasionați de aventură, bicicliști. Țărmul de sud este mai plat, are plantații de măslini și podgorii întinse, iar spațiile de cazare dau un sentiment plăcut de stațiune marină.

Toată zona are un microclimat plăcut pentru activități exterioare, temperatura fiind foarte plăcută vara, dar și primăvara și toamna. Clima este de asemenea ideală pentru plantațiile de lămâi care pot fi admirate în toată splendoarea și aroma lor în timpul primăverii.

Cele mai importante orașe turistice din zonă sunt Salò, de pe malul vestic al lacului, într-un golf spectaculos, Bardolino de pe malul de est, celebru pentru vinurile produse, Sirmione – unde poate fi admirat Castelul Scaliger și experimentată adevărata cafea italienească.


Lacul Maggiore
este unul dintre cele mai frumoase din Italia, un loc în care ritmul vieții este unul lent, satele și orașele elegante sunt pitorești și liniștite de asemenea. Pentru gurmanzi este bine de știut că în zonă există numeroase restaurante de primă clasă. Există numeroase muzee, cu picturi și sculpturi, iar pentru pasionații de fotografie, Lacul Maggiore este locul în care se pot surprinde cadre superbe. Alpii crează un fundal perfect pentru lac și nu este de mirare că mari poeți, compozitori și scriitori și-au găsit aici inspirația.


Lacul Como
este situat la numai 80 km de Milano și surprinde prin faptul că te poate aduce într-o atmosferă romantică, desprinsă dintr-o altă lume, în care vă puteți relaxa și admira peisajul idilic al lacului. Lacul Como este o destinație preferată de oamenii bogați și celebri, precum și de cei care doresc să experimenteze viață cu ce are ea mai bun de oferit.

Din fericire destinația nu este una foarte scumpă, cu toate că există câteva vile opulente din secolul 17, precum și magazine ale unor designeri celebri. Există pe de altă parte și orașe italiene tradiționale și sate pescărești, unde vă puteți relaxa și experimenta tot ceea ce Italia are de oferit mai bun și mai frumos.

Având apa foarte liniștită, lacul este perfect pentru practicarea sporturilor.


Lacul Orta
nu este la fel de cunoscut precum celelalte trei lacuri, însă cu siguranță nu trebuie ratat. Cu toate că ocupă numai 78 de km, lacul este de o frumusețe rară. De la satul Orta San Giulio sitiuat chiar pe malul lacului, cu palatul maur și case din lemn, până la casele pictate din Miasino, o vacanță în zona Lacului Orta este o variantă perfectă.

Recomandari