Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

„Rapel” a fost cel mai cautat cuvant in ultima luna pe dexonline.ro. Cu alte cuvinte, acest cuvant a inregistrat minim 890 de cautari pe zi de la inceputul lunii februarie 2021. Termenul este folosit in contextul vaccinarii anti Covid-19: doza initiala si doza de rapel.

„Rapel” inseamna sa te intorci de unde ai plecat/ pornit. „Dupa ce ne cataram trebuie sa ne dam si jos, acolo de unde am pornit, rapel vine din franceza si exact asta inseamna, sa te intorci de acolo de unde ai pornit”, spune Nicolae Badea – instructor la Vertical Spirit.

Rapel sau cum sa-i amintesti organismului sa lupte mai departe

Din punct de vedere medical, rapel are o alta semnificatie, mai ales in contextul vaccinarii. Doctorul Valeria Herdea mentioneaza ca ”a doua doza pe care o vom face si care se numeste doza de rapel, doza de amintire, doză de reintarire, este o doza care pune in functiune ceea ce noi numim memorie imuna. Practic, rapelul intareste memoria imuna a organismului, de aceea si la bebelusi facem in primul an de viata mai multe doze de vaccin in asa fel incat organismul acestuia sa preia informatia, sa produca anticorpi impotriva unei anumite boli.”

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here