Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Exista soferi care pun pret pe culoarea masinii si aleg sa plateasca cateva sute bune de euro in plus pentru o nuanta anume, in timp ce pentru alti soferi culoarea nu inseamna masinii nu inseamna nimic.

Cei de la BASF au efectuat o analiza din care reiese ca in unele regiuni culorile galben si albastru sunt din ce in ce mai cautate, iar in altele, nuantele de rosu si violet sunt din ce in ce mai dorite comparativ cu nuantele acromatice.

Albul – cea mai populara culoare auto la nivel mondial

Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) urmeaza tendinta nuantelor cromatice. 11% dintre automobilele noi vandute in EMEA anul trecut au fost albastre. Producatorii auto au folosit peste 160 de nuante de albastru in 2020. Culoarea gri s-a clasat pe locul 2 cu 140 de nuante, iar albul pe pozitia a treia cu 70 de nuante.

„Varietatea culorilor se schimba odata cu clasa de automobile. De exemplu, desi violetul are un loc privilegiat in productia de SUV-uri de dimensiuni medii, nu apare prea des pe SUV-urile de clasa mica sau de dimensiuni mari. La polul opus se situeaza galbenul, care apare atat pe SUV-urile de clasa mica, cat si pe cele de dimensiuni mari, dar nu pe cele de dimensiuni medii. Acestea sunt pozitii de culoare specifice si unice care apar si dispar de la segment la segment.” a declarat Mark Gutjahr, directorul diviziei Automotive Color Design, regiunea EMEA.

Situatia culorilor pe continente

  • Asia → predomina nuantele de negru si gri, insa albul acopera 48% din totalul de masini produse;
  • America de Nord → albastrul castiga din ce in ce mai mult teren, iar solicitarile pentru masini vopsite in rosu au scazut considerabil;
  • America de Sud → cele mai multe masini sunt rosii si albastre;
  • Europa, Orientul Mijlociu si Africa (EMEA) → alb, albastru si gri.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here