Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Atunci când călătorim cu trenul, ne interesează atât destinația, dar și condițiile de călătorie să fie cât mai bune. Există câteva trenuri în toată lumea care oferă condiții de lux similare celor din avioane, de la clasa I și au avantajul clar al peisajelor pe care le putem admira, precum și opririlor pe care le putem face de-a lungul traseului.

 Palatul pe Roți, Rajastan, India
Cu toate că în India există mai multe trenuri de lux, Palatul pe Roți este primul de acest gen și încă cel mai important. Trenul pleacă de la Delhi și oprește în Jaipur, Jaisalmer, Chittorgarh, Udaipur, Jodhpur, Agra, iar de-a lungul traseului se face o oprire și pentru un safari cu tigri.

Veți putea admira de asemenea locații istorice precum Palatul Vânturilor, puteți servi prânzul în palate fastuoase cum ar fi cel din Udaipur. Veți vizita de asemenea forturi impunătoare precum Fortul de Chihlimbar, înainte de a ajunge la finalul călătoriei la celebrul Taj Mahal. Fiecare zi aduce cu ea o altă destinație interesantă, singurul regret ar fi acela că nu se petrece mai mult timp în tren, pentru a beneficia de dotările și beneficiile de lux.

Înainte de a pleca în călătorie, este recomandat să petreceți câteva zile în Delhi, astfel încât să vă obișnuiți cu schimbarea de fus orar. Cu siguranță India vă va cuceri, fiind o încântare pentru simțuri și o istorie fascinantă.

Venice Simplon Orient Express, Paris-Istanbul
Orient Express este simbolul călătoriilor de lux cu trenul și mergând de-a lungul traseului, care leagă Europa de Vest cu Orientul. Venice Simplon aduce în prezent frumusețea și stilul glamour al călătoriilor cu trenul, un stil pe care nu îl regăsim în nicio călătorie cu trenurile moderne, indiferent cât de scumpe ar fi ele. Se pleacă în călătorie din Gara de Est din Paris, iar călătoria durează 10 zile, cu opriri în Budapesta, Sinaia, București, alte câteva în Bulgaria și în cele din urmă în Istanbul. Pe toată durata călătoriei, trenul este atracția numărul 1, putând să vă bucurați de mâncare de cea mai bună calitate, șampanie, dar și peisaje extraordinare printre care Alpii, Dunărea și câmpiile întinse ale Europei.

Seven Stars, Kyushu, Japonia
Insula Kyushu din sud-vestul Japoniei este cunoscută pentru peisajul vulcanic incredibil, cu parcuri naționale și izvoare termale. Trenul Seven Stars traversează acest peisaj minunat, având opriri foarte bine planificate. Printre acestea, se remarcă oprirea la un atelier de olărit și cazare într-un han tradițional japonez – Ryokan.Vedeta acestei călătorii este cu siguranță trenul: construit din materiale de cea mai bună calitate, podele și lambriuri din lemn dar și baile cu porțelan. În vagonul restaurant toate farfuriile sunt mici piese de arta și oferă tot ce e mai bun din bucătăria japoneză.

El Transcantábrico Gran Lujo, Spania
Acest tren oferă șansă de a traversa Camino de Santiago în nordul Spaniei, de admirat în timp ce stați relaxați și urmăriți peisajul minunat din jur. Călătoria începe în Santiago de Compostella și include numeroase opriri pe traseu, printre care cea mai importantă la Bilbao.

Blue Train și Rovos Rail, Africa de Sud
În Africa de Sud, de-a lungul traseului dintre Pretoria și Cape Town, puteți alege 2 variante de trenuri de lux: Blue Train și Rovos Rail. Ambele sunt celebre în întreaga lume și amândouă sunt la fel de opulente, având aceleași opriri, cum ar fi muzeul mineritului din Kimberley. Ambele trenuri se remarcă prin finisajele frumoase din lemn, serviciul concierge, restaurante cu meniuri fine dining și cabine luxoase. Diferența dintre ele constă în faptul că Rovos Rail ajunge cu o zi mai târziu în Cape Town, fiind puțin mai scump. Astfel, singurul lucru pe care trebuie să îl alegeți este cât de mult timp doriți să petreceți într-un tren somptuos, admirând peisajele magnifice ale Africii.

Ghan, Australia
Să traversezi Australia dintr-un capăt într-altul este interesant și fermecător, însă în același timp destul de greu. Aceasta dacă nu optați pentru o călătorie cu trenul. Ghan pornește de la Adelaide din sudul Australiei și își termină traseul la Darwin în nordul țării. Cu toate că acest tren nu are aceleași dotări de lux, compensează în mod cert cu peisajul spectaculos.

Belmond Andean Explorer, Peru
Călătoria cu acest tren își duce aventurierii la cea mai mare altitudine. Cu numai 48 de călători la bord, Andean Explorer are 2 vagoane restaurant și 2 baruri, iar decorul interior este unul sofisticat. Sunt mai multe rute pentru care puteți opta, toate cu o durată de 1-2 nopți. Pe timpul călătoriei, veți încerca preparate culinare sofisticate, veți degusta șampanie de cea mai bună calitate, în acordurile pianului. Mai mult decât atât, puteți avea acces și la vagonul spa, de unde vă puteți bucura de peisajul extraordinat dat de Munții Anzi. De la Cuzco și până la Lacul Titicaca, vă veți bucura de tot ce are mai frumos de oferit Peru.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here