Tensiunile dintre TikTok si Statele Unite ale Americii par sa intre pe un teren de stabilitate. Microsoft a fost primul gigant care si-a aratat intentia de a achizitiona celebra aplicatie, dar a pierdut lupta in fata rivalului Oracle.

TikTok a respins oferta Microsoft

ByteDance este compania care detine si dezvolta aplicatia Tik Tok. Aceasta a respins oferta Microsoft si a acceptat-o pe cea de la Oracle. Tranzactia urmeaza sa fie comunicata in urmatoarea perioada.

Mai mult decat atat, Oracle va fi declarat ”partenerul tehnologic de incredere” al Tik Tok. Comisia pentru Investitii Straine de la Casa Alba urmeaza sa aprobe tranzactia dintre cele 2 companii. Reprezentatii Microsoft au declarat in cadrul unui comunicat de presa ca: ” ByteDance a respins oferta pe care am facut-o pentru operatiunile din Statele Unite ale Tik Tok. Avem convingerea ca oferta noastra era buna pentru utilizatori si pentru interesele nationale”

De unde a pornit totul

TikTok este o aplicatie care a devenit peste noapte un fenomen mondial. Aplicatia a fost acuzata in nenumarate randuri de spionaj. Din spusele autoritatilor americane, TikTok fura datele personale ale utilizatorilor si le furniza Guvernului de la Beijing. ByteDance a respins mereu acuzatiile si a mentionat ca serverele aplicatiei nu se afla pe teritoriul Chinei, ci in Singapore.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here