Spania este una dintre destinațiile preferate ale oricărui turist care vrea să viziteze Europa. Spania înseamnă plajă, climă plăcută și mâncare bună. Sunt însă câteva lucruri interesante despre această țară pe care ar trebui să le știe oricine plănuiește o excursie în frumoasa Spanie.

1. Ziua Independenței
În octombrie 2020 atenția întregii lumi a fost atrasă de cererea de independență a Cataloniei față de Spania.

Provincia Catalonia este situată în partea de nord-est a Spaniei și unul dintre cele mai importante orașe din cadrul ei este Barcelona. Provincia are o importanță majoră în istoria Spaniei și are o populație similară cu cea a Elvetiei. Mai mult decât atât, provincia are propriul dialect și propria cultură.

Anul trecut în octombrie a avut loc un referendum în acest sens și peste 90% dintre votanți au fost de acord cu independența provinciei. Cu toate acestea, votul a fost declarat neconstituțional de către autoritățile spaniole, iar poliția a fost nevoită să restaureze ordinea, lucru care a atras atenția întregii lumi.

Astfel, pentru oricine vizitează regiunea, este recomandat să evite discuțiile pe acest subiect.

2. Producția de ulei
În Spania se produce o cantitate mare de ulei de măsline, care merge la export. De fapt, Spania produce 43% din cantitatea mondială de ulei de măsline, în provincia Andalusia. Spaniolii consumă și ei destul de mult ulei de măsline, undeva la 14 litri/an de persoană.

3. Cel mai înalt vârf montan din Spania nu este situat în Spania

De fapt, acesta nu este situat în Peninsula Iberică. Cel mai înalt vârf montan este Teide, de aproximativ 3718 m deasupra nivelului mării. Acesta este situat în Tenerife, una dintre insulele Canare.

4. Să mergi dezbrăcat în public este legal în Spania
Spaniolii sunt cunoscuți în lume pentru abordarea relaxantă în privința nudității. Ținând cont de faptul că în Spania sunt peste 3000 de ore însorite în fiecare an, combinate cu climatul mediteranean destul de uscat, mulți spun că această lege îi ajută pe localnici și turiști să suporte mai bine căldură.

5. Una dintre clădirile faimoase din Spania este încă în construcție
Sagrada Familia a suferit avarii majore că urmare a surpării de pământ din anul 1882. De atunci, este încă în proces în construcție, respectiv de 136 de ani. Cu toate că trece prin această perioadă îndelungată de construcție, este estimat că Sagrada Familia vă fi finalizată în jurul anului 2026, cu toate că mulți sunt sceptici în privința acestei date.

Clădirea este deschisă însă publicului, poate fi vizitată.

6. Spania are desitatea cea mai mică a populației din toată Europa
Exceptând orașele mari precum Madrid, în Spania densitatea populației este destul de mică, astfel încât turiștii se pot bucura de multe spații deschise și priveliști încântătoare. O excursie cu o mașină închiriată este cu siguranță una dintre variantele ideale de a ne bucura de frumusețile Spaniei.

7. Turnul Eiffel trebuia să fie construit în Barcelona
Simbol al Franței și una dintre clădirile simbol din lume, Turnul Eiffel a fost inițial proiectat pentru a fi construit în Barcelona. În anul 1887 când planurile turnului au fost făcute publice, locuitorii Barcelonei s-au opus acestei construcții, considerând că va dauna imaginii orașului. Astfel, Gustave Eiffel a fost nevoit să se reorienteze și într-un final turnul impresionant a fost construit în Paris în anul 1889.

8. În Spania se află cel mai vechi restaurant din lume
Restaurante Botín din Madrid este cel mai vechi restaurant din lume, funcțional încă. Restaurantul a fost deschis în anul 1725 și oferă turiștilor preparate tradiționale spaniole, promitandu-le că folosesc numai rețete autentice.

9. Spania este un regat
Numele oficial al țării este «Regatul Spaniei». Inițial Spania era formată din mai multe regate, unde se vorbeau limbi diferite. Prin căsătoria a doi monarhi catolici în secolul 15, țara a devenit unită și a fost recucerită de la musulmanul Taifa, care dominase peninsula o perioadă îndelungată de timp.

Recomandari