Parcul Național Snowdonia este mândria Țării Galilor, impresionând prin frumusețea și măreția peisajelor sculptate timp de mii de ani de către ghețari.

Snowdonia este un loc în care se pot face numeroase drumeții și se poate admira flora și fauna extrem de complexe.

Orice vizită în Țara Galilor ar trebui musai să includă o excursie în frumosul parc: tot ce trebuie să faceți este să vă echipați corespunzător de drumeție, neapărat cu încălțări adecvate și să porniți într-o aventură minunată.

Ghețarii au sculptat văile din cadrul parcului
Văile din Snowdonia sunt ceea ce au lăsat în urmă ghețarii. Pe măsură ce aceștia au traversat Țara Galilor, au sculptat asemeni unui artist toate văile din parc, printre care cele mai spectaculoase sunt Cwm Idwal și Cwm Clyd.

Snowdonia este locul de veci al unui câine celebru
Satul Beddgelert și-a primit numele după cel al unui cățel care și-a pierdut viața într-un mod tragic. Legenda lui Gelert este povestea câinelui de vânătoare al prințului Llywelyn cel Mare. În timp ce prințul era plecat, Gelert a ucis un lup pentru a-i salva viața fiului prințului. La întoarcere, prințul a crezut că sângele găsit la locul faptei este al copilului și l-a ucis pe Gelert. Când a aflat însă adevărata poveste, Gelert a primit onoruri pentru curajul sau și legenda lui se transmite dintr-o generație în alta până în zilele noastre.

Resursele naturale din zona au fost valorificate încă din vremea romanilor
Snowdonia este bogată în cupru, șist și aur. Dealurile din zonă au fost exploatate încă de pe vremea romanilor. Unele dintre minele restaurate se pot vizita și în prezent, însă în zilele noastre activitățile principale sunt agricultura și turismul.

 Aici se află cele mai înalte vârfuri montane din Țara Galilor
Yr Wyddfa este vârful cel mai înalt din Snowdonia, având o înălțime de 1085 m și oferă o spectaculoasă vedere panoramică asupra întregii zone. Pentru a ajunge în vârf există trasee marcate, durata fiind de aproximativ 6-8 ore, însă există și un trenuleț care poate transporta turiștii.

În cadrul parcului sunt 6 lanțuri montane
Parcul Natural Snowdonia uimește prin frumusețea peisajelor naturale. Unul dintre cele mai impresionante peisaje este cel dat de lanțurile montane. Nici mai mult nici mai puțin de 9 lanțuri montane se găsesc în zonă și, pe lângă Yr Wyddfa déjà amintit, categoric nu trebuie ratate nici Cadair Idris și Tryfan.

Traseele montane urmează cărările dragonilor
Țara Galilor este cunoscută în lume prin numeroasele legende și una dintre cele mai importante vine chiar de aici, din Snowdonia. Cărarea Dinas Emrys duce către locul celebru în care doi dragoni s-au luptat pentru putere. Conform legendei, dragonul alb și dragonul roșu au ieșit din inima muntelui și s-au luptat. Dragonul roșu a câștigat bătălia și s-a întors în adâncul muntelui.

Parcul este căminul a 26 000 de oameni
Spre deosebire de alte parcuri naturale, Snowdonia are o populație destul de numeroasă: aproximativ 26 000 de oameni locuiesc în orașele mici din parc. Majoritatea locuitorilor vorbesc limba galeză și practică agricultura.

Recomandari