Anul acesta cu toții ne dorim vacanțe liniștite, în familie și în locuri cât mai retrase, intime, unde să ne putem relaxa. Spania este una dintre țările cu multe astfel de locuri, atât în zona de continent cât și în cea insulară.

Optați pentru Formentera în loc de Ibiza
Formentera este locul total opus vecinei ei Ibiza, este un loc fără cluburi gălăgioase, vedete și DJ celebri, un loc în care pur și simplu te poți relaxa. Insula este accesibilă cu feribotul, călătoria durând aproximativ 30 de minute. Formentera este locul în carea pacea și liniștea sunt stăpâne, este verișoara mai hippie a Ibizei, cu plaje lungi cu nisip fin și păduri de pin.


Toledo în loc de Madrid
Madrid este un oraș impunător, aglomerat și gălăgios. Cu siguranță este una dintre capitalele care merită vizitate, fiind una dintre cele mai frumoase și cu o moștenire culturală impresionantă. Cu toate acesta, vecinul ei Toledo merită să fie vizitat. Întregul oraș Toledo este inclus în Patrimoniul UNESCO, având monumente importante precum fortăreața Alcázar. Construită inițial în vremea romanilor, fortăreața are un model unic, pătrat și de asemenea adăpostește și un impunător muzeu militar. La fel de important de vizitat este Muzeul Santa Cruz, o fostă mănăstire transformată în centru expozițional, dar și Catedrala Santa Iglesia Primada de Toledo, unul dintre cele mai bune exemple de arhitectură gotică din Spania.


Alegeți Sevilla în loc de Barcelona
Cu toate că Sevilla nu beneficiază de ieșirea la mare, așa cum este cazul Barcelonei, avantajul lui este faptul că este un oraș cu un aer nobil, foarte potrivit pentru un city break. De la dansul flamenco și până la portocalii care se găsesc de-a lungul străzilor, Sevilla oferă atracții turistice atât pentru iubitorii de istorie, cât și pentru cei pasionați de gastronomie. Plaza de España este atracția numărul unu din Sevilla, un fel de Parc Guell al Barcelonei. Râul Guadalquivir străbate orașul chiar prin centru și oferă posibilitatea de a face plimbări cu barca pe apă. Districtul Triana este celebrul pentru barurile unde se pot servi tapas și sangria.


Tarragona în loc de Valencia
În timp ce mulți aleg să meargă în Valencia în loc de Barcelona, Tarragona este o variantă chiar și mai bună pentru cei care caută liniște.Tarragona este un oraș de coastă care s-ar incadra mai degrabă în tiparul orașelor italiene: cu alei pietrute și așezate precum un labirint, ruine ale unor amfiteatre și plaje sălbatice.


La Gomera în loc de Tenerife
Cu toate că este situat foarte aproape de Tenerife, numai 1% dintre cei care ajung în zona Canarelor vizitează și La Gomera. Acest paradis natural oferă peste 600 km de alei de drumeții, plaje cu nisip negru și apa mării limpede precum cristalul. Datorită vegetației rare, printre care una dintre cele mai mari păduri de dafin din Europa, întreagă insulă a fost declarată Rezervație a Biosferei, iar Parcul Național Garajonay face parte din Patrimoniul UNESCO. Mai mult decât atât, clima din La Gomera, cu temperatura constantă de 22 de grade, este una dintre cele mai plăcute din lume. Aici a stat o perioadă Cristofor Columb înainte de a descoperi America.


A Coruña, în loc de Santiago de Compostela
Cu toate că Santiago de Compostela este o destinație preferată de turiști, făcând parte din celebrul drum de pelerinaj Camino de Santiago, A Coruña este cu siguranță un loc ce merită vizitat. Orașul este un alt exemplu de stil arhitectural romanesc, cu o colecție impresionantă de biserici medievale. În partea de nord a orașului se află punctul de atracție numărul unu, respectiv Turnul lui Hercule, cel mai vechi far roman care continuă să fie folosit și în prezent. A Coruña atrage turiștii și pentru gastronomie, preparatele pe bază de crab și langustină fiind vedetele.

Recomandari