Iarna a inceput sa isi intre serios in drepturi. Daca zapada s-a topit in cea mai mare parte, meteorologii anunta episoade serioase de ger. Cum nu toti oamenii dispun de centrala termica de apartament, consider ca este important sa tineti cont de cateva trucuri pentru a pastra caldura in locuinta.

Lasa soarele sa intre in casa

Chiar daca este iarna, soarele inca dispune de puterea de a incalzi geamurile. In acest sens, ar fi indicat sa nu acoperi ferestrele cu draperii groase in timpul zilei. In schimb, pe timpul noptii este indicat sa trageti draperiile deoarece functioneaza ca un sistem de izolatie si pastreaza caldura in camera.

Izoleaza usile si ferestrele

Acest proces se poate realiza cu costuri minime cu ajutorul benzilor autoadezive cu burete sau a pernutelor speciale care blocheaza curentii de aer. Benzile autoadezive sunt foarte usor de montat, iar tot ce ai de facut este sa le lipesti pe tocul ferestrelor si al usilor.

Covoare si covorase

Caldura se pierde si prin podea, iar covorul are rolul de a impiedica acest lucru. Daca podelele tale sunt acoperite cu gresie, ar fi indicat sa o acoperi in timpul iernii deoarece se stie ca gresia tine rece. In plus, daca obisnuiesti sa umbli descult prin casa, talpile tale nu vor lua contact direct cu suprafata rece a gresiei.

Elibereaza caloriferele

Caldura emanata de calorifer poate fi ”blocata” de perdelele groase, draperiile sau canapeaua din dreptul acestuia. In acest caz, evita sa tii orice obiect in preajma caloriferului care ar putea sa impiedice raspandirea caldurii in casa. Un alt truc se refera la lipirea foliei de aluminiu pe peretele din spatele caloriferului. Aceasta va degasa caldura in camera si nu se va pierde prin perete.

Atentie la modul in care aerisesti

Este important sa aerisim locuinta in fiecare zi indiferent de anotimp. Iarna este indicat sa aerisim locuinta o singura data pe zi, de preferat dimineata. Geamul nu trebuie tinut deschis mai mult de 10-15 minute.

Recomandari