Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Aplicatia Whats App este nelipsita din viata fiecarei persoane. Are 2 miliarde de utilizatori, iar celebritatea a venit in urma introducerii criptarii end-to-end in 2016, care promite securizarea tuturor mesajelor.

Mai jos regasesti 5 motive pentru care nu ar trebui sa ai incredere deplina in Whats App.

Whats App nu are acces la continutul mesajelor trimise datorita criptarii end-to-end. Pe de alta parte, aplicatia colecteaza alte informatii despre activitatea ta, despre interactiunile cu alti utilizatori ai serviciului, dar date despre timpul petrecut pe aplicatie.
In traducere, Whats App nu stie despre ce vorbesti, dar stie unde vorbesti, cu cine si pentru cat timp. In functie de configurarile din aplicatie, Whats App si ceilalti utilizatori pot avea acces la numarul tau de telefon, iti poate vedea fotografia de profil, statusul si ultima data cand ai fost online.

Chiar daca par inofensive, acete metadate dezvaluie tipare de comportament. In cazuri nefericite pot fi utilizate in scopuri malitioase. Cu alte cuvinte, arunca o privire asupra setarilor de securitate din telefon si aplicatie.

2. Whats App isi vinde toti utilizatorii catre marile corporatii in scopuri publicitare

In 2014 Whats App a fost cumparat de catre Facebok, iar tranzactia a valorat 22 de miliarde de dolari. La vremea respectiva, directorii Facebook intentionau sa transforme aplicatia intr-o platforma de reclame si aveau nevoie sa vanda datele utilizatorilor la fel cum fac Facebook si Instagram. Concret, datele tale pot fi usor de utilizat in diferite scopuri pe care le au cei de la Facebook.

3. Whats App – un mister al programarii initiale?

Software-ul aplicatiei de mesagerie este mult mai sigur de cand codarea lui a devenit publica, iar expertii independenti pot examina defectele si potentialele slabiciuni. In urma verificarilor, expertii noteaza ca Whats App nu poate fi considerata o platforma sigura.

4. Whats App isi poate da utilizatorii pe mana autoritatilor

Nu este un lucru nou ca producatorii de tehnologie lucreaza cot la cot cu autoritatile. In unele cazuri, anchetatorii pot cere companiei informatii despre tine. Chiar daca nu este un lucru rau, sunt situatii in care unele fapte grave pot fi rezolvate prin intermediul platformei de comunicare.

5. Whats App solicita acces integral la agenda de contacte

Whats App solicita acces la toata agenda de contacte din telefonul tau, inclusiv la cele care nu s-au inregistrat pe platforma. Chiar daca poti sa refuzi accesul la unele contacte, aplicatie va incepe sa nu mai functioneze intr-un mod optim si nu vei mai putea initia sau primi apeluri prin intermediul sau.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here