Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Skoda Octavia este emblema brandului de la Praga, dar si modelul cu cele mai multe vanzari din portofoliu. Acesta si-a construita o reputatie puternica de-a lungul anilor si a fost preferata din ce in ce mai multi soferi care o lauda pentru fiabilitate si confort.

1. Provenienta numelui

In limba latina, cuvantul ”Octavia” inseamna al optulea. La prima vedere am putea spune ca numele a fost ales chiar la intamplare, dar nu este asa. Octavia a fost al optulea model lansat de constructorul ceh dup Al Doilea Razboi Mondial, dar si al optulea model Skoda care dispune de suspensie independenta.

2. Cate unitati Skoda Octavia au fost produse?

De cand s-a lansat si pana in prezent, Skoda a produs si vandut 7 milioane de unitati Octavia. Imaginati-va ca fiecare cetatean din Serbiei sau Bulgariea ar conduce cate o Skoda Octavia.

3. Prima Skoda cu faruri Matrix LED

Noua generatie Skoda Octavia este prima din portofoliul ceh care este echipata cu faruri Matrix LLED cu cate 22 de elemente per modul. Sistemul genereaza un fascicul de lumina alcatuit din mai multe segmente controlate individual. Concret, faza lunga poate fi aprinsa oricand, fara sa ii orbeasca pe ceilalti soferi.
Skoda Octavia este printre modelel finaliste la Masina Anului 2021 in Romania alaturi de Dacia Logan, Dacia Sandero, Renault Captur si Volkswagen ID.3.

Citeste si

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here