Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Waze si Google Maps sunt printre cele mai folosite aplicatii GPS la nivel mondial. Indiferent ca ne deplasam in scop turistic, in orase straine sau doar vrem sa evitam traseele aglomerate, cele 2 aplicatii sunt nelipsite din telefonul oricarui sofer. V-ati intrebat vreodata care sunt diferentele dintre cele 2?

Atat Waze, cat si Google Maps au rolul de a usura deplasarea din punctul A in punctul B. Google a cumparat Waze acum 9 ani, deci ambele sunt sub aceeasi umbrela.

Google Maps

Este aplicatia standard de navigare pe care Google a lansat-o in 2005. Utilizatorii primesc indicatii indiferent de metoda de deplasare: pe jos, cu masina sau cu mijloacele de transport in comun. Google Maps este disponibila in peste 250 de tari si regiuni din toata lumea. Poate fi folosita cu usurinta indiferent daca aveti telefon care ruleaza iOS sau Android.

Street View este o functie introdusa in 2007 cu scopul de a oferi imagini panoramice 360° din mai multe orase de pe planeta. In prima faza, doar utilizatorii din Statele Unite ale Americii s-au bucurat de aceasta functionalitate. Intre 2009 si 2012, functia a fost extinsa in mai multe state la nivel mondial.

Cum setezi o ruta in Google Maps?

Este foarte usor de setat o ruta in Google Maps, mai ales daca alegi o singura destinatie. Interfata aplicatiei este destul de intuitiva si prietenoasa. Exista posibilitatea de a crea atat rute simple, cat si rute complexe cu opriri in diferite puncte de pe traseu.

Mai mult decat atat, Google Maps integreaza si functiile Google Assistant, Google Search si Spotify.

Waze

A fost lansat in 2006 de compania Waze Mobile. Initial se numea FreeMap, iar schimbarea numelui a survenit in 2013 cand a fost cumparata Google. Este a doua cea mai populara aplicatie de navigare dupa Google Maps. Poate fi folosita atat de utilizatorii Android, cat si cei care au telefoane iOS.

Principala caracteristica se refera la optiunea de personalizare voocala. Exista oameni carora nu le plac vocile robotizate, iar Waze a stiut cum sa puncteze la acest capitol. In cadrul aplicatiei, soferii pot raporta diverse aspecte si conditii de trafic de pe ruta pe care se deplaseaza: accidente, ambuteiaje, politie, alte pericole. Informatiile vor fi folosite ulterior pentru a-i avertiza si pe ceilalti conducatori auto.

 

Ce diferente sunt intre Waze si Google Maps?

Principala diferenta se refera la faptul ca informatiile si indicatiile din Waze sunt disponible doar pentru conducatorii auto, in timp ce Google Maps ofera indicatii si pentru mersul pe jos sau cu transportul in comun. Waze se bazeaza pe informatiile oferte in timp real de soferii din trafic, in timp ce rivalul sau functioneaza pe informatiile si directiile comunitatii locale.

Google Maps poate fi folosit atat online, cat si offline. Waze devine inutil daca nu ai o conexiune buna la Internet. Interfata oferita de Waze este minimalista si ofera multe optiuni de personalizare, in timp ce Google ofera un design traditional. Interesant este faptul ca soferii isi pot gasi masina parcata cu ajutorul Google Maps, dar si statii de incarcare a masinilor electrice.

Tu ce aplicatie folosesti pentru calatorii cu masina? Google Maps sau Waze?

Recomandari