Volkswagen ID.4 a depasit orice limita a succesului inca din prima zi. Mii de clienti au vrut sa comande primul SUV electric al companiei, iar site-ul de comenzi nu a facut fata si s-a prabusit.

Volkswagen le-a cerut scuze fanilor, iar doua ore mai tarziu site-ul a revenit online. Cei interesati au putut rezeva ID.4 pentru un avans de numai 100 de dolari. Avansul este returnabil in cazul in care clientii se razgandesc.

Echiparea de baza a ID.4 First Edition este destul de generoasa. SUV-ul vine cu faruri LED, jante din aliaj de 20 inch si acoperis panoramic. Motorul de sub capota are 204 cai putere si 309 Nm. Are nevoie de numai 8,5 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h. Bateria are capacitatea de 77 kWh si ii asigura 520 de km autonomie.

Sold out in Statele Unite ale Americii

Versiunea de mai sus a fost ”sold out” in Statele Unite ale Americii inca din prima zi. Toate unitatile disponibile au fost rezervate, iar Volkswagen nu ia in calcul sub nicio forma suplimentarea stocului. In curand va lansa alte 2 versiuni de ID.4, una dintre ele fiind echipata cu o baterie mai mica de 52 kW.

Primul SUV electric al Volkswagen are un pret destul de picant. In Statele Unite pretul porneste de la 43 995 de dolari. Avand in vedere bonusul pentru masini cu emisii zero oferit de autoritatile americane, soferii vor achita doar 36 000 de euro. Pe piata din Europa, ID.4 costa cat o garsoniera in Bucuresti si anume 50 000 de euro.

 

Ramane de vazut cum va gestiona Volkswagen cererea foarte mare pentru acest model. Intre timp asteptam primele impresii de la cei care si-au cumparat Volkswagen ID.4.

Recomandari