Din ce in ce mai multe lucruri obisnuite devin inteligente. Intr-o lume in care tehnologia dicteaza mersul lucrurilor, fetele de masa nu se lasa mai prejos. Prima fata de masa inteligenta se numeste Capacitivo.

Aceasta este creata de Microsoft impreuna cu un grup de oameni de stiinta care activeaza in mai multe universitati din Statele Unite ale Americii. Capacitivo are rolul de a identifica ce pui pe masa. Cu alte cuvinte, fata de masa va sti exact ce vrei sa mananci la masa de pranz sau la cina.

Fata de masa inteligenta poate detecta produse alimentare, bauturi, dar si alte obiecte. Identificarea se bazeaza pe suprafata de contact dintre materialul aparent textil si produsul asezat pe masa. Materialul contine o combinatie de electrozi intesati si un sistem de retele neurale. Unde mai pui ca poate identifica continutul unui pahar sau al unui bol.

De ce a fost creata o fata de masa inteligenta?

Capacitivo a fost creata cu alte scopuri. Mai precis, daca esti in pana de idei cu gatitul, poti aseza pe masa ce ai prin camara, iar Capacitivo iti genereaza automat retete din ingredientele pe care le-ai asezat. De asemenea, daca iti conectezi telefonul la Capacitivo, aceasta te poate anunta printr-o notificare ca ai uitat pe masa cheile, castile, ochelarii de soare sau orice alt obiect.

Cel mai trist lucru este atunci cand Capacitivo iti transmite notificare prin care iti semnaleaza ca ai uitat sa iti speli farfuria de mancare. Momentan nu stie daca acest device va deveni comercial sau nu. In orice caz, ideea este tare, mai ales atunci cand nu ai idee ce sa gatesti. Cu siguranta vor exista cumparatori pentru acest gadget.

Mai jos vei vedea exact cum functioneaza fata de masa inteligenta:

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here