iOS 14 a venit cu multe schimbari pentru utilizatorii de iPhone-uri. Una dintre schimbari este functia Picture-in-Picture care permite suprapunerea clipurilor video peste alte aplicatii.

Utilizatorii iOS erau nerabdatori sa foloseasca aceasta functionalitate pentru redarea Youtube din browser. Google nu este de acord cu acest lucru, iar Youtube-ul poate sa recunoasca conturile Premium de cele Free si blocheaza redarea in fundal. Concret, doar utilizatorii de iOS 14 care au cont Youtube Premium beneficiaza de aceasta functie.

Nu exista alternative pentru conturile gratuite

Utilizatorii trebuie sa stie ca nu exista alte alternative pentru redarea in fundal a continutului de pe Youtube. Cei de la Google verifica contul in momentul in care utilizatorul incearca sa redea in modul Picture-in-Picture. Daca nu esti logat cu un cont Premium, redarea se opreste imediat cand treci la o alta aplicatie sau la ecranul principal.

Utilizatorii de iPad sunt ceva mai norocosi. Modul Picture-in-Picture functioneaza fara niciun fel de restrictii pe conturile gratuite pe iPadOS, dar si pe browserul Safari. Apple marcheaza browserul de pe iPad drept unul de tip desktop, iar ID-ul este identic cu cel de pe macOS. Cu alte cuvinte, redarea in fundal nu poate fi blocata pe iPad daca nu este blocata si pe Mac.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here