În fiecare an, în data de 10 iulie, Puerto Rico sărbătorește Ziua Piña Colada sau ziua în care au fost recunoscuți în mod oficial, la nivel mondial, ca locul în care a fost inventat Bacardi, unul din ingredientele cheie ale faimoasei băuturi. Tot atunci au fost recunoscuți ca unul dintre cei mai mari exportatori de rom din lume.

Astfel, dacă sunteți fani Piña Colada, trebuie musai să mergeți în Puerto Rico
Cocktailurile spun multe povești aici, în Puerto Rico și fac parte din tot ce înseamnă cultura lor gastronomică. Istoria cocktailului începe în capitala San Juan, însă identitatea inventatorului rămâne un mister până în prezent. Cert este că, în anul 1978, Piña Colada a fost declarată băutura oficială a statului Puerto Rico. Mai mult decât atât, în anul 2004, Hotelul Hilton Caribe a prezentat un document oficial semnat de guvernatorul statului de atunci, în onoarea sărbătoririi a 50 de ani de la apariția celebrei băuturi.

Unde în Puerto Rico se poate bea cea mai bună Piña Colada
Cu toate că poveștile sunt numeroase și datează încă din anul 1960, atât Hotelul Hilton Caribe, cât și restaurantul Barrachina din centrul vechi al orașului San Juan, servesc Piña Colada cu un gust excepțional.

Turiștii pot merge în excursii ghidate pentru a vizita distileriile locale și pentru a participa la degustări, dar și pentru a descoperi cum sunt produse celebrele sortimente de rom, care este secretul în utilizarea ingredientelor de cea mai bună calitate, pentru a obține într-un final cocktailuri care să încânte simțurile.

În orașul Ponce din partea de sud a țării, se poate vizita Muzeul Castillo Serralles, un conac recondiționat din anul 1930, construit în stil spaniol, de către familia Serralles, cei care crează romul DonQ.

Mai aproape de San Juan se poate vizita celebra Casa Bacardi, cunoscută și sub denumirea de “Catedrala Romului”.

Cea mai buna rețetă de Piña Colada
Pentru cei pasionați de cocktailuri, care nu se tem să încerce să își creeze singuri rețete, cei de la Hilton Caribe au dezvăluit ingredientele necesare preparării băuturii.

Ingrediente:

  • 59 ml rom alb
  • 29 ml cremă de cocos
  • 29 ml smântână
  • 177 ml suc proaspăt de ananas
  • ½ ceașcă gheață mărunțită.

Mod de preparare:
Amestecați romul, crema de cocos, smântâna și sucul de ananas într-un blender. Adăugați gheața și puneți din nou în blender, până când obțineți o consistență cremoasă (aproximativ 15 secunde). Serviți în pahar de 350 ml. Decorați cu felii de ananas proaspăt și o cireașă maraschino.

 

Recomandari