Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

Procesul de condensare la geamurile este aproape inevitabil în lunile de iarnă, când reducem ventilația și încălzim locuința. Condesul poate să fie destul de supărător, însă dacă ne ocupăm din timp de acest aspect, nu vom ajunge la consecințe mai grave precum igrasia.

De ce apare condensul pe interiorul geamurilor?

Acest lucru se întâmplă în momentul în care intră în contact suprafața geamului care este rece cu aerul cald din interiorul casei. În general, dacă este multă umezeală în aer, în camere precum baia sau bucătăria, cu siguranță apare și condensul la geamuri. În timpul lunilor de iarnă, acesta poate apărea și la geamurile dormitorului însă.

Cum putem scăpa de acest condens?

Există câteva soluții rapide pentru a scăpa de condensarea din interiorul geamurilor.

1. Deschideți larg geamurile și draperiile

Metoda cea mai simplă pentru a scăpa de condens este prin aerisire, prin deschiderea largă a ferestrelor. În acest fel, reducem nivelul umidității din încăpere. În baie în mod deosebit, este indicat să aerisim temeinic după fiecare duș. Aerisirea dormitorului pentru jumătate de oră dimineața, deschiderea ferestrei de la bucătărie când gătiți, sunt metode simple prin care veți reduce din umiditatea din casă. În felul acesta, nu veți avea nici condens pe suprafața geamurilor.

2. Cumpărați plante care absorb umezeala

Natura ne poate ajuta de multe ori să rezolvăm probleme. Plante precum orhideele, bromeliadele sau Tillandsia, au capacitatea de a absorbi excesul de umezeală din încăperi, pentru a-și hrăni frunzele.

3. Încălziți casa în mod constant, însă nu la temperaturi foarte mari

Unul dintre motivele pentru care puteți avea condens pe interiorul geamurilor este diferența mult prea mare de temperatură între exterior și interior. Astfel, este recomandat să nu aveți variații foarte mari ale temperaturii din casă. Dacă opriți căldura pe timpul nopții sau setați o temperatură mult prea mare, rezultatul va fi sigur condensarea. Tocmai de aceea, încercați să mențineți o temperatură medie, constantă.

4. Optați pentru ferestre duble

Ferestrele duble sunt mai puțin expuse la formarea de condens, păstrează mai bine căldura în interior și sunt mult mai effciente din punct de vedere energetic. Dacă observați însă că și acestea pățesc același lucru, este posibil ca ele să nu fie fixate corect. Contactați firma care a montat ferestrele pentru a verifica sistemul de fixare a acestora.

5. Împiedicați umezeala să ajungă la geamuri

O metodă prin care puteți scăpa de umezeală este să limitați răspândirea ei. Atunci când gătiți, acoperiți cu un capac vasul, închideți ușa bucătăriei, și fereastra întredeschisă. Porniți hota din bucătărie de fiecare dată când pregătiți mâncare. De asemenea, nu uscați hainele pe calorifere. Optați mai degrabă pentru un uscător de rufe retractabil și un dezumidificator.

6. Îndepărtați rapid condensul de pe geamuri cu o cârpă

În funcție de severitatea problemei, puteți scăpa de condens cu ajutorul unei cârpe din microfibră.

7. Izolați termic locuința, însă ventilați temeinic

Dacă doriți să izolați locuința, aveți grijă să aerisiți foarte bine. Puteți de asemenea să optați pentru un sistem centralizat de ventilație, iar în acest fel veți avea curenți de aer care circulă în toată casa.

Recomandari