Cumpara online folosind link-urile de afililiere si vei ajuta dezvoltarea acestui website fara niciun cost suplimentar pentru tine: eMAG, PCGarage, evoMag, Vexio, QuickMobile, Flanco, FashionDays, ABDComputer

iPhone-ul este, in acelasi timp, cel mai dorit, cel mai scump si cel mai criticat telefon de majoritatea oamenilor. Terminalele produse de Apple sunt total diferite fata de cele care ruleza Android, iar mai jos vei gasi o lista cu avantaje si dezavantaje.

iPhone – avantaje

Actualizari de sistem – un iPhone primeste cel mai recent sistem de operare pentru o perioada lunga de timp. De exemplu, iPhone 6S lansat in 2015 a primit update la iOS 14 lansat in septembrie 2020.

AirDrop – este un sistem de file sharing intre device-uri Apple. Utilizatorii pot trimite fotografii sau alte fisiere chiar si fara conexiune la Internet.

Find my phone – in cazul in care telefonul este furat si opreste conexiunea la Internet, tu vei putea sa gasesti telefonul. Concret, un iPhone furat va folosi informatii de la celelalte iPhone-uri din jur pentru a-ti transmite locatia.

Simplitatea sistemului de operare – iPhone-ul este renumit pentru faptul ca dispune de putine butoane, putine functii si putine setari. Exista oameni care nu au nevoie de setari avansate sau de multe butoane.

Sistem inchisiOS este extrem de bine controlat de catre Apple, iar acest lucru conduce la un numar extrem de mic de virusi pe iPhone.

iMessage – este o functie exclusiv pentru iPhone, iar utilizatorii pot trimite mai usor fotografii sau inregistrari prin sms.

Procesoare optimizate – Apple optimizeaza extrem de bine chipseturile, iar acest lucru inseamna ca telefonul se va misca rapid mult timp inainte.

Ecosistem – daca ai 2 produse Apple ele se pot conecta intre ele pentru a-ti face viata mai usoara. De exemplu, poti raspunde la apeluri direct de pe MacBook.

iPhone – dezavantaje

Pretul de achizitie – cine a zis ca nu exista iPhone nou si ieftin, a avut dreptate. Ei bine, da, iPhone-ul a avut mereu un pret de lansare destul de piperat comparativ cu alte terminale cu performante similare de la alte branduri cu Android.

Sistem de operare inchis – este si avantaj si dezavantaj – de exemplu, nu poti sa iti descarci alte teme sau sa iti setezi piesa preferata ca ton de apel. De asemenea, pe iPhone nu ai posibilitatea de a descarca aplicatii din alte magazine in afara de AppStore.

Nu au slot de SD Card – spatiul de stocare intern al unui iPhone nu poate fi extins cu card de memorie. Singura varianta este sa iti achizitionezi 50 GB in iCloud in schimbul unui abonament de 4,5 RON/ luna.

Design limitat si culori limitate – Apple a cam pastrat aceleasi linii de design pentru telefoanele sale. iPhone 6, 6S, 7 si 8 au acelasi design in partea frontala, iar mici schimbari se pot observa in zona din spate. Din punct de vedere al designului, X si XS sunt identice. iPhone 12 a adus o schimbare mult asteptata si anume marginile drepte care amintesc de generatiile 4S, 5 si 5S.

In privinta culorilor, foarte multi ani iPhone-urile au venit in culori standard – white, gold, space grey. Ulterior au fost adaugate culori ca rose gold si product red. Din 2018 avem parte de o explozie cromatica. XR si 11 sunt disponibile in culori precum green, yellow, blue si purple.

Evolutie oarecum lenta – de obicei iPhone-urile nu vin cu ultimele tehnologii asa cum fac producatorii de terminale Android.

Bateria – in ultimii ani bateriile de la iPhone au devenit mai puternice, dar comparativ cu bateriile de pe terminalele Android, aceasta este mult mai slaba. Bateria de pe iPhone este pe locul 11 intr-un clasament al rezistentei acumulatorului.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here