Google are vesti bune pentru utilizatorii browser-ului Chrome. Incepand cu versiunea 86, acestia vor avea posibilitatea sa ascunda in mod permanent mesajele de notificare.

Desi este o schimbare aproape nesemnificativa, cu siguranta va fi foarte bine primita de utilizatori, mai ales in contexul acelor site-uri care abuzeaza de notificari. Cu alte cuvinte, aceasta schimbare isi propune sa le ofere oamenilor o experienta de navigare ceva mai linistita.

Google vrea sa le ofere utilizatorilor experiente linistite de navigare

Primul pas a fost facut la lansarea versiunii Chrome 80 atunci cand Google a ajustat modul de afisare a notificarilor pentru a fi mai putin intrusive in experienta de navigare. Versiunea 84. Notificarile afisate la prima vizita pe un site web vor putea fi ascunse automat de Chrome, iar oamenii le pot reactiva atunci cand doresc. Activarea se face prin apasarea clopotelului (la fel ca pe Youtube) care este afisat in dreapta barei de adrese.

Aceasta functionalitate va fi disponibila atat pentru web, dar si pentru terminale care ruleaza Android sau iOS. Oficialii Google nu au mentionat o posibila data la care am putea sa avem parte de noua versiune Chrome. Zvonurile din mediul online noteaza ca acest lucru ar putea sa se intample chiar in aceasta toamna, iar Google lucreaza intens la acest proiect.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here