Google a anuntat un nou web app, disponibil pentru instalare optionala in browserul Chrome. Google Canvas iti permite sa desenezi direct in tab-ul Chrome, dintr-o interfata similara aplicatiilor pentru desenat oferite de Adobe.

Aplicatia include un set de unelte pentru desenat in partea stanga a ecranului, functie undo si alte facilitati specifice programelor pentru editare foto. Principala diferenta fata de acestea este posibilitatea de a accesa aplicatia direct din  browser-ul web.

Destul de comune pe tablete si smartphone, aplicatiile gratuite pentru desenat sunt relativ rare pe platforma PC, adesea necesitand instalarea de componente software separate, cum ar fi elemente adware ce incarca PC-ul cu reclame nesolicitate. Cert este ca aplicatia Google Canvas nu este si nici nu-si propune sa fie un rival pentru solutiile traditionale de editare foto. Printre functiile oferite se numara un set de filtre pentru imagine si „creioane” virtuale pentru desenat, functie de redimensionare si salvarea pozelor modificate in diverse formate de imagine larg sarpandite.

Recomandari