Nu este o noutate faptul ca companiile din zona tehnologiei ajung sub lupa autoritatilor europene. Apple detine la activ cel mai mare numar de astfel de cazuri, dar acum a venit randul companiei Google care a ajuns in vizorul autoritatilor daneze.

Danemarca a deschis o ancheta impotriva Google

Autoritatile de la Copenhaga ancheteaza Google, iar obiectul anchetei il reprezinta eventualitatea existentei unor datorii fiscale. Ancheta vizeaza rezultatele pe care Google le-a inregistrat in anul fiscal 2019. Danemarca este ferma cu privire la gigantii americani care obtin venituri foarte mari pe continent, dar de cele mai multe ori nu platesc taxele si impozitele aferente. Autoritatile daneze sunt de parere ca acesti giganti ar trebui sa achite taxe mult mai mari decat cele existente in prezent.

Google are peste 100 de angajati in Danemarca, iar anul 2019 a adus companiei venituri de 284 de milioane de coroane daneze, aproximativ 45,4 milioane de dolari.

Ramane de vazut cum se va solutiona ancheta si daca Google va fi obligat la plata altor taxe. Nu este prima data cand un oficial european considera ca legislatia ar trebui sa fie modificata astfel incat marile companii americane care detin afaceri in Europa sa achite taxe mult mai mari.

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here