Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k

In cursul sedintei CNA, Digi (RCS – RDS) a primit licenta pentru programul Digi 4k, acesta urmand sa fie primul program 4k (Ultra HD) din Romania.
Canalul Digi 4k ar urma sa fie un program care va difuza documentare, filme, meciuri de fotbal, acesta fiind un post de televiziune generalist.
Programul 4k ar urma sa fie lansat undeva in jurul perioadei 8-9 noiembrie conform reprezentantilor Digi insa personal ma indoiesc de acest lucru, fiind vorba de o perioada atat de scurta de la depunerea cererii pentru licenta.

Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k. Digi 4k va fi disponibil in sistem pay tv (vom reveni cu informatii despre costul pe care va trebui sa il platim) si este destinat abonatilor RCS – RDS care detin un televizor 4k. Programul va difuza emisiuni de sport, transmisii live, muzica, documentare, filme, fiind in principiu un program generalist.
Interesant ca Digi 4k va emite inclusiv in Europa Centrala si Sud-Estul Europei.
Programul Digi 4k ar urma sa fie dupa cum urmeaza:

  • Luni – duminica 08:00 – 10:00 – muzica (videoclipuri);
  • Luni – duminica 10:00 – 20:00 – competitii sportive, filme si documentare;
  • Luni – duminica 20:00 – 00:00 – documentare, filme si competitii sportive;
  • Luni – duminica 00:00 – 08:00 – reluari;
  • Marti – miercuri – joi si in intervalul 20:00 – 00:00 – transmisiuni live Europa League, Champions League, campionate interne europene;

Desi majoritatea abonatilor RCS – RDS nu au televizoare 4k, personal nu cred ca au nici full-hd insa prin lansarea programului Digi 4k consider ca vor exista urmatoarele beneficii pentru compania Digi:

  • o campanie de marketing extraordinara, urmand sa fie prima companie din Romania care va lansa un program 4k; cu siguranta isi vor face foarte multa publicitate in urma acestei operatiuni;
  • programul Digi 4k va fi disponibil in format pay tv, deci isi vor amortiza o parte din investitie si din pretul acestui program, chiar daca va fi unul mic;
  • posibilitatea de a lansa noi campanii de vanzare de televizoare 4k, in felul acesta abonatii ar putea fi convinsi mai usor sa achizitioneze un televizor 4k, avand in vedere ca exista un program generalist care poate fi vizionat la aceasta calitate – Digi deja ofera televizoare full HD in foarte multe localitati din Romania;

Digi (RCS – RDS) va lansa primul program TV 4k din Romania – Digi 4k.
Digi 4k este un proiect pe un an de zile, in functie de succesul acestui program oficialii Digi vor lua o decizie in ceea ce priveste acest program. Desi este vizibil succesul programelor Digi (Digi Sport, Digi Life, Digi Animal World, Digi World, etc.) sa nu uitam de esecul rasunator pe care l-au avut cu programul 10 TV, program in care s-a investit o suma foarte mare.

Recomandari