Daca vrei ceva mai mult decat iti pot oferi firmele de cablu din Romania poti opta pentru varianta de IPTV. Prin intermediul IPTV vei putea vedea mii de posturi TV IPTV online, filme si seriale. Poti folosi IPTV pe orice dispozitiv compatibil legat la internet asta insemnand Telefon (Android, iOS, Apple), Laptop, Tableta, PC chiar si o consola de jocuri. Aceasta varianta nu este gratis ci de asemenea trebuie sa platesti un abonament, insa costul acestuia este mult mai mic comparativ cu costul unui abonament de televiziune prin cablu.
Urmareste clipul de mai sus pentru a vedea tot ce trebuie sa stii legat de varianta de televiziunea prin IPTV.

In primul rand, Ce este IPTV?
IPTV (prescurtare de la Internet Protocol television) reprezinta comunicarea imaginilor si a sunetului intr-o retea proprietara care se bazeaza pe IP. Tehnologia IPTV este definita prin standardul DVB-IPTV.
IPTV este un sistem prin care serviciile de televiziune sunt transmise, folosind protocoalele de internet. Asadar, in loc sa fie livrat prin intermediul semnalului terestru traditional, prin satelit sau cablu, televiziunile sunt livrate prin internet. Pentru aceasta televiziune avem nevoie doar de internet de viteza buna si un device conectat la internet.

Avantajele IPTV
Televiziunea IP permite vizualizarea unui numar mai mare de canale TV decat cele receptionate prin cablu TV (CATV) sau antene satelit (DTH) la o calitate a imaginii si a sunetului superioare. In acelasi timp ai functii precum vizualizarea in reluare a programelor TV din ultimele 24 de ore si ghid electronic al programelor.

Conditionari pentru a beneficia la maximum de calitatea IPTV
Calitatea audio-video a serviciilor IPTV este dependenta de viteza de transfer a datelor, serviciu de internet cu o viteza buna, de peste 500 Mbps, ideal ar fi un 1Gb. Un program cu sunet de inalta definitie si sunet Dolby Digital neputand fi accesat, spre exemplu, printr-o conexiune prin telefonul fix, ci printr-o conexiune prin fibra optica sau alte tehnologii broadband. Pentru asta nu ai nevoie doar de un abonament de internet bun ci si de un router wi-fi de calitate.

Daca ai un televizor smart de la Samsung poti folosi direct pe acesta aplicatia SMART IPTV care permite folosirea surselor de streaming m3u prin intermediul carora poti avea acces la programe TV din toata lumea. Aceste liste M3U se pot achizitiona de pe internet, abonamentele fiind ieftine in comparatie cu abonamentele de televiziune clasica. Cumpara liste de la cei care iti ofera si perioada de proba in vederea testarii calitatii programelor si nu cumpara neaparat liste ieftine, alege un serviciu care ofera si asistenta tehnica pentru situatiile in care unele programe nu functioneaza.

Pentru configurarea aplicatiei Smart IPTV pe un televizor Samsung urmareste clipul de mai jos in care vei vedea pas cu pas tot ce trebuie sa faci pentru a vedea mii de canale tv online pe un Smart TV

Smart IPTV Samsung. Cum să vezi mii de canale TV pe smart TV

Recomandari

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here